Home > Reisbestemmingen > Afrika > De leukste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Kenia
Ambosili National Park

De leukste dingen om te doen tijdens een bezoek aan Kenia

Kenia is, anders dan veel mensen denken, meer dan alleen natuurparken met wilde dieren, duizenden zebra’s en grote meren met oneindig veel roze flamingo’s en groepen nijlpaarden. Ook avonturiers, zonaanbidders en liefhebbers van chille stranden komen in het Afrikaanse land volop aan hun trekken. De bekendste gebieden zijn het Tsavo National Park, Kenia Mountain en de Masai Mara vlakte. Rondom het Baringomeer leven meer dan 470 verschillende soorten vogel. Bezoek behalve de natuurlijke gebieden ook eens de hoofdstad Nairobi of de aan de zee gelegen stad Mombassa.

1. Het Nationaal Park Amboseli en de Kilimanjaro

De top van de vulkaan Kilimanjaro in het buurland Tanzania is het hoogste punt van het Afrikaans continent. De lokale inwoners noemen de vulkaan liefkozend Kili. De mooiste foto’s van deze vulkaan met zijn witte top maak je het beste vanuit het Nationaal Park Amboseli. Vooral in de vroege ochtend als je net op safari bent, als de top nog vrij is van nevel, maak je de mooiste foto’s met olifanten op de voorgrond. Tegen het middaguur is de top bewolkt en is het tijd om de omliggende savanne te verkennen met behulp van een gids en een jeep. Kraanvogels balsen sierlijk om elkaar heen, Nijlpaarden nemen een bad in het modder terwijl de buffels een lift geven aan kleine vogeltjes. Vanaf een van de uitkijkpunten krijg je een panoramisch uitzicht over het park en ge ruik je een verrekijker om de dieren te spotten.

2. Nairobi: De hoofdstad met enorme contrasten tussen arm en rijk

Nairobi is een stad van uitersten. Arm en rijk wonen hier naast elkaar waardoor de bezoekers het grote contrast zelf kunnen ervaren. KIbera is de grootste sloppenwijk van Afrika. Het is niet veilig om deze wijk zelfstandig te bezoeken, maar met behulp van een gids tijdens een georganiseerde tour, is het volkomen veilig. In de wijk wonen meer dan 1 miljoen mensen met een lage levensstandaard. De krotwoningen zonder stromend water en elektriciteit, de open riolen en grote afvalbergen zorgen ervoor dat de het op de bezoekers een onuitwisbare indruk zal maken. Als contrast is er de welvaren wijk Westlands met zijn glimmende wolkenkrabbers. Winkelcentra zoals Yaya en Westgate bieden producten aan uit de hele wereld en zijn een waar paradijs voor liefhebbers van shoppen. Uitgaan doe je in de SkyLux Lounge of de Black Diamond. Het helikopterplatform van het KICC (Kenyatta International Convention Centre) geeft een mooi uitzicht over de meer ontwikkelde delen van de stad.

3. Mombassa: kilometers stranden aan de Indische Oceaan

De kustplaats Mombassa ligt in het zuiden van het land. Dit is de plek voor een relaxte strandvakantie of als afsluiting van een rondreis. In het zuiden van de stad, op het eilandgedeelte, ligt de oude stad met veel goed bewaard gebleven Portugese en Arabische gebouwen. Het nabijgelegen strand Diani is een prima plek voor zonliefhebbers en watersporters zoals kitesurfers. De vele kleurrijke vissen zijn met een snorkel goed te bewonderen. Het grotrestaurant Ali Barbour’s Cave is een romantische plaats om te dineren. In reggaebar Forty Thieves is het iedere avond feest en schenken ze de lekkerste mojito’s.

Ongeveer 100 km ten noorden van Mombassa liggen de kustplaatsjes Malindi en Watamu. Witte stranden, kraakhelder water en prachtige zonsondergangen maken het tot een populaire vakantiebestemming. Het Kenyatta International Convention Centre is een beschermd natuurgebied waarbij een excursie op een boot met een glazen bodem de kleurrijke onderwaterwereld laat zien.

4. Nationaal Park Nakuru: passeer de evenaar

Het bijzondere zoutmeer Nakuru is de drooggevallen bodem van de Grote Slenk. Hier leven de fotogenieke roze flamingo’s in grote hoeveelheden. Het meer ligt precies rond de evenaar die je hier symbolisch kan oversteken. Hier zie je ook groepen bavianen en de speelse klipdassen. Dit zijn kleine knaagdieren die genetisch afstammen van de olifant. Ook de witte en zwarte neushoorn leeft in dit gebied. Omdat ze niet goed kunnen kijken, en nogal snel opvliegend kunnen reageren, is voorzichtigheid geboden. Zelfs de leeuwen in de regio zijn hier mee bekend en verblijven dan ook vaak in de bomen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*