Home > Reisbestemmingen > Afrika > Visum Egypte aanvragen: 7 veel gestelde vragen
visum egypte aanvragen

Visum Egypte aanvragen: 7 veel gestelde vragen

Ben je van plan binnenkort naar Egypte te reizen? Als vakantieland is Egypte ronduit geweldig. Een fascinerend land met prachtige bezienswaardigheden zoals de piramides en de wereldberoemde koningsgraven. Je kunt er genieten van de natuur, zwemmen in de Nijl en schitterende steden bezoeken. Een reis naar Egypte vraagt wel om enige voorbereiding. Je hebt namelijk een visum nodig om Egypte binnen te mogen reizen.

Algemene informatie visum Egypte

Als je in Egypte wilt verblijven heb je een visum nodig. Er is een gratis visum waarmee je maximaal 14 dagen in bepaalde gebieden mag blijven: het Sinaï-only visum. Met dit visum kan je niet naar de grote steden zoals Cairo en je kunt er ook de piramides niet mee bezoeken of genieten in de beroemde badplaatsen zoals Sharm el Sheikh en Dahab. Om deze gebieden te mogen bezoeken heb je een visum nodig waarmee je in heel Egypte mag reizen.

Het “gewone” visum Egypte, het visum waarmee je overal in heel Egypte mag reizen kost wel geld.

visum egypte

Visum voor reizen in heel Egypte

Het visum Egypte waarmee je dus heel Egypte kunt bekijken kan je op verschillende manieren aanschaffen. Het beste doe je dit voor vertrek zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je visum. Je kunt weliswaar een visum bij aankomst regelen maar dit kost veel tijd en onzekerheid. Start de aanvraag voor een visum minimaal een week voor vertrek, dan weet je zeker dat je je visum op tijd in huis hebt.

1: Wat is het goedkoopste visum Egypte?

De goedkoopste manier ($25 dollar, ongeveer €23 euro) om een visum Egypte aan te schaffen is via de overheidswebsite. Deze website is echter in het Engels en de aanvraag moet ook helemaal in het Engels. Op zich is het invullen van het aanvraagformulier niet moeilijk maar de website werkt traag en het kan gebeuren dat je meerdere malen opnieuw moet beginnen met je aanvraag omdat er een storing is opgetreden. Je hebt voor de betaling een creditcard nodig, afrekenen op een andere manier is niet mogelijk.

2: Je visum Egypte vooraf regelen; hoe werkt dat?

Wil je liever je visum Egypte aanvragen bij een visumbureau dat alles voor je regelt? Dat kan! Het is iets duurder (€34,95) maar daar krijg je veel voor terug. Ten eerste kan je de aanvraag helemaal in het Nederlands doen. Ten tweede kan je gewoon betalen met Ideal (of met een ander betaalsysteem zoals Mister Cash). Je hebt geen creditcard nodig als je je aanvraag voor een e-visum Egypte via dit visumbureau doet. Ten derde krijg je alle hulp die je nodig hebt bij je aanvraag voor een visum. Twijfel je bijvoorbeeld of je wel in aanmerking komt voor het visum?

Heb je haast met je aanvraag dan kan je kiezen voor een spoedaanvraag. Verder vind je op de website van e-visums nog uitgebreide informatie over je reis naar Egypte. Bijvoorbeeld een uitgebreid reisadvies, informatie over de geldigheid van het visum Egypte en informatie over de ambassade.

3: Kun je ook je visum Egypte bij aankomst regelen?

Het is mogelijk om meteen bij aankomst in Egypte een visum te kopen. Daar zitten echter nogal wat nadelen aan. Je koopt het visum dan op het vliegveld. De naam van het visum is een “visa on arrival” en het is verkrijgbaar bij een speciaal loket meestal aangeduid als “Bank Counter”. Een van de grote nadelen is dat je vaak heel lang moet wachten bij zo’n loket. Als het tegen zit een paar uur. Je kunt ook niet in alle valuta betalen; meestal alleen in dollars en in euro’s. Vervolgens is het nog onzeker of je het visum wel zult krijgen. Meestal wel want er zijn weinig toeristen die worden afgekeurd, maar het brengt toch enige onzekerheid met zich mee. En dat is geen leuk gevoel als je met vakantie bent. Als je een geldig verblijfadres in Egypte kunt tonen en kunt aantonen dat je een retourticket hebt krijg je meestal zonder problemen je visa on arrival.

4: Wat als je van Israël naar Egypte over land reist?

Ben je van plan om vanuit Israël naar Egypte te reizen dan is het verstandig om vooraf je visum Egypte te regelen. Je kunt wel een gratis Sinaï-only visum (14 dagen geldig) krijgen als je vanaf Eilat de grens oversteekt naar Taba in Egypte. Echter, met dit visum mag je niet overal heen. Je hebt dan toch een gewoon visum nodig. Je kunt dan besluiten je Sinaï-only visum in Sharm el Sheikh te verlengen maar dat kost je minstens twee dagen. Onzeker, duur en lastig! Regel daarom liever je visum Egypte voordat je met reis gaat.

van israel naar egypte over land

5: Wat is het verschil tussen Single en Multiple entry visum Egypte?

Een visum Egypte is beschikbaar in twee versies: een single en een multiple entry. Vertaald naar het Nederlands: enkele inreis en meerdere inreizen. Het betekent dat je met een single entry visum éénmaal Egypte mag binnen reizen. Met een multiple entry visum mag je Egypte meerdere keren binnen reizen. Dat is natuurlijk heel handig als je een rondreis wilt maken en vanuit Egypte ook buurlanden wilt bezoeken. Je kunt bij e-visums zowel een single als een multiple visum aanvragen. De kosten bedragen €34,95 voor een single entry en €64,95 voor een multiple entry.

6: Hoe lang is mijn e-visum Egypte geldig?

De geldigheid van een e-visum Egypte is 90 dagen en binnen deze periode van 90 dagen mag je maximaal 90 dagen in Egypte verblijven. Heb je een single entry visum Egypte dan mag je dus 30 dagen in Egypte verblijven en deze periode moet vallen binnen de 90 dagen geldigheid van het visum. Met een multiple entry visum mag je meerdere keren Egypte binnen reizen en steeds maximaal 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven. Lees hier uitgebreide informatie over de geldigheid van het e-visum Egypte.

7: Kan ik werken met het e-visum Egypte?

Je mag met het e-visum Egypte niet gaan werken. Natuurlijk kan je wel je laptop meenemen en daarop werken maar je mag niet bij een Egyptisch beschrijf in dienst treden. Vrijwilligerswerk is in principe wel toegestaan maar kan je beter niet noemen bij je binnenkomst in Egypte. Als je pech hebt, dan word je langdurig verhoord en wordt alsnog de eis gesteld dat je een werkvisum aanschaft.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Op het moment dat je Egypte binnen reist, dien je naast een visum ook te beschikken over een geldig paspoort. Je paspoort moet op dat moment nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Zorg dus tijdig voor een nieuw paspoort als je paspoort binnen die 6 maanden verloopt. Vraag je visum Egypte pas aan als je een voldoende lang geldig paspoort hebt want de gegevens van je paspoort en visum dienen overeen te komen.

Pyramide in Egypte

Neem je visum in uitgeprinte versie mee, liefst in tweevoud zodat je een reserve exemplaar hebt. Alle reizigers, ook (kleine) kinderen hebben een eigen paspoort en een eigen visum nodig.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*