Home > Reisbestemmingen > Europa > Ga je op rondreis door Europa? Vergeet deze 3 zaken niet!
rondreizen door europa

Ga je op rondreis door Europa? Vergeet deze 3 zaken niet!

Wat een geweldig idee: een rondreis door Europa. Waarom zou je gelijk naar de andere kant van de wereld moeten vliegen om een leuke tijd te hebben? Er is nog zoveel te ontdekken dichter bij huis! Of je nou op roadtrip met de motor door Europa, lekker de auto pakt of wellicht met de trein reist, een aantal zaken zijn in alle gevallen belangrijk om niet te vergeten. Vooraf, onderweg én bij aankomst zijn er allerlei dingen om op te letten. Voor een goede reisvoorbereiding, zijn deze 3 dingen belangrijk.

1. Verzekeringen

Misschien wel het allerbelangrijkste is het afsluiten van goede verzekeringen. Je kunt kijken naar goedkope verzekeringen, maar kijk daar wel mee uit. Het belangrijkste is dat je een goede dekking hebt. Dat gaat natuurlijk om medische zaken, maar ook om de verzekering van de spullen die je bij je hebt. Mocht je camera gestolen worden, dan wil je wel geld om een nieuwe te kunnen kopen. En ook wanneer er onverhoopt thuis iets gebeurt dat maakt dat je weer terug moet keren, wil je dat je reiskosten betaald worden. Duik eens in het vergoedingenoverzicht en kies de verzekering die het beste bij jou past.

2. Gezondheid

Je zult het misschien niet verwachten, maar ook binnen Europa zijn er vaccinaties die je gezond helpen houden tijdens je reis. Hepatitis, tuberculose en rabiës zijn in sommige landen reële gevaren en daar wil je goed tegen beschermd zijn. Denk ook aan seksueel overdraagbare aandoeningen en reisziekten als diarree. Het is bovendien altijd handig om een kleine reisapotheek mee te nemen. Zorg voor goede pijnstillers, diarreeremmers en laxeermiddelen en natuurlijk pleisters.

3. Vervoer

Het vervoer kun je op verschillende manieren organiseren. Reis je met je eigen auto, zorg dan dat je navigatie up-to-date is en dat je auto gekeurd is. Neem altijd olie mee en leg een gevarendriehoek in de kofferbak. Reserveer tickets voor trein, vliegtuig of boot als je onderweg zulke vervoersmiddelen kiest en zorg dat je op de hoogte bent van eventuele versperringen en andere moeilijkheden onderweg. Bij het huren van een auto moet je de contracten goed bekijken. Het zou zomaar kunnen dat je bijvoorbeeld dubbel verzekerd bent of opgezadeld wordt met een enorm eigen risico. Wees je bewust van zulke gevaren.

Je ziet het, er is nog best wat om over na te denken voor je roadtrip door Europa. Ga goed voorbereid op reis en bovenal: geniet ervan! Goede reis!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*