Home > Reistips > Welke landen moet je bezoeken voor de beste vodka’s?
landen met de beste vodka's

Welke landen moet je bezoeken voor de beste vodka’s?

Wanneer je van een drankje houdt en vodka wilt proeven in het land van oorsprong, is dit artikel perfect voor jou! In dit artikel vertellen wij je namelijk meer over de beste vodka’s en hun oorsprong. Zo staat er weer een mooie lijst voor je klaar en kun je gaan starten met boeken! Lees snel verder om te ontdekken welke landen je moet bezoeken voor de beste vodka’s.

Rusland

Niet geheel verrassend is dat Rusland natuurlijk in dit lijstje staat! De oorsprong van vodka is nog steeds onduidelijk. Sommige zeggen dat vodka van oorsprong uit Rusland komt, maar anderen beweren weer dat vodka zijn oorsprong in Polen vindt. Hoe dan ook, deze twee landen zijn de grootste en bekendste vodka producenten. Zo staat Rusland onder andere bekend om Smirnoff, Beluga en Royal Dragon vodka. Deze merken zijn erg populair en dit is ook niet zonder reden. In Rusland weten ze wel hoe ze vodka moeten maken!

Polen

Naast Rusland is Polen ook een zeer grote producent van diverse vodka soorten. De meest bekende soort is het merk Belvedere. Een vodka fles met een mooie uitstraling, die door vele mensen wordt gedronken! Daarnaast is ook Pravda vodka zeer populair. Dit merk biedt een diversiteit aan smaken die zowel puur heerlijk te drinken zijn, maar ook ideaal zijn om in een cocktail te verwerken!

Verenigde Staten

Een reisje naar verschillende steden in Amerika klinkt natuurlijk nooit verkeerd! Tijdens je rondreis kun je onder andere genieten van Skyy vodka en Cavoda vodka. Beide merken letten goed op het design van de fles en ook de smaak blijft hierbij niet onopgemerkt. Indien je een bezoekje naar de Verenigde Staten wilt plannen, is er natuurlijk veel meer te ontdekken dan alleen vodka. Lees je dan dus ook goed in voordat je iets gaat boeken en plan diverse ‘must sees’ en ‘must do’s’ in tijdens je rondreis of roadtrip USA!

Zweden

Een land dat ook absoluut niet mag missen in deze lijst is Zweden! In Scandinavië kun je genieten van prachtige uitzichten onder het genot van heerlijke vodka’s. Zweden in het speciaal! Het merk Absolut is zeer bekend in Nederland en heeft een groot assortiment aan vodka’s. Geniet van een tiental smaken en ontdek tijdens je reis welke jij de lekkerste vindt. Deze vodka’s zijn ook ideaal bij het organiseren van een vrijdagmiddagborrel. Door de ruime keus aan smaken, is dit een alcoholische drank die bij velen in de smaak zal vallen.

Vodka is eigenlijk een heel simpel drankje, waarbij vodka en water samen tot alcohol worden omgetoverd. Dit maakt het ook een perfecte drank om te mixen in diverse cocktails zoals de bekende Moscow Mule of een Cosmopolitan bijvoorbeeld. Vodka is vrij neutraal van smaak en wordt daardoor ook vaak gedronken en/of gemixt. Kies landen uit die je aanspreken, niet alleen door de vodka, maar ook door de natuur of het bruisende stadsleven bijvoorbeeld. Maak er een leuke reis van en geniet!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*