Home > Reis thema's > Actieve reizen > Backpacken in Vietnam: de 3 mooiste bestemmingen
zonsondergang in Vietnam

Backpacken in Vietnam: de 3 mooiste bestemmingen

Backpacken in Vietnam is hot! Of je nu gaat voor het heerlijke eten, het lekkere weer of de lokroep van het avontuur; er is altijd wel wat te doen! Met de weelderige stranden, prachtige tempels van oude beschavingen en de relatief goedkope kosten is Vietnam een belangrijke trekpleister voor toerisme. En terecht, als je het ons vraagt. Wij hebben de 3 mooiste bestemmingen voor je op een rij gezet.

1. Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is vaak de beginplek van de reis. De drukke metropool kenmerkt zich door het chaotische verkeer, maar ook door de culturele activiteiten.

Een van de meest indrukwekkende plekken is het Mausoleum van Ho Chi Minh. Hier ligt het gebalsemde lichaam van de revolutionaire leider geopenbaard. Er hangt een strenge, communistische sfeer, en het is te merken dat Ho nog steeds wordt vereerd en herdacht.

Om meer te weten te komen over de kunst en geschiedenis van Vietnam kun je terecht bij het Museum of Fine Arts. Veel kunst in het museum houdt zich bezig met volksverhalen over de verdediging van het land. Dat is logisch, aangezien de Vietnamoorlog één van de belangrijkste recente gebeurtenissen is.

Het eten is er ook heerlijk, daarom raden we je aan om de Street Food Tour te doen! Je geniet bij verschillende tentjes van lekker en supergoedkoop eten. Voor de meer avontuurlijke variant kun je zelf je eten halen en erachter komen hoe de aparte delicatessen smaken.

landschap in hanoi

2. Ha Long Bay

Ha Long Bay is een van de grootste toeristische trekpleisters van Vietnam. UNESCO heeft de plek op de werelderfgoed-lijst gezet, wat de status verder bevestigt. En terecht; de baai bestaat uit een cluster van wel 1.600 eilandjes met veel begroeiing. De eilandjes komen spectaculair vanuit de oceaan naar boven, en sommigen zijn hol, met indrukwekkende grotten.

De locals in Ha Long Bay wonen in vissersdorpjes op drijvende huisjes en leven van de visserij. In de ondiepe wateren bevinden zich namelijk meer dan 200 verschillende soorten vis en schelpdieren! Je kunt in een jonkboot langs de karstbergen varen, en genieten van de zonsondergang. Dan kleurt het gehele gebied prachtig oranje!

Verder is het aan te raden om de Thien Cung Cave te bezoeken. De grot bestaat uit maar liefst 10 vierkante kilometer aan vloeren, hoge plafonds, en kleurrijke stalactieten en stalagmieten. Het is werkelijk een van de mooiste kunstshows die moeder natuur te bieden heeft!

water in ha long bay

3. Hoi An

Hoi An is een van de kleurrijkste steden in Vietnam. In tegenstelling tot veel andere steden in Vietnam is Hoi An vrijwel onaangetast gebleven gedurende de oorlog. Vroeger was Hoi an een belangrijke handelshaven, maar tegenwoordig moet de stad het vooral hebben van toerisme, en haar status als culturele trekpleister. Ook deze plek is door UNESCO op haar werelderfgoed-lijst gezet. Als de zon onder gaat, gaan de lampen in de stad aan en kleurt de stad helemaal op door de lampionnen.

De stad staat verder bekend om de “Japanse Brug”, die gebouwd is in de 16- à 17e eeuw. Het is heerlijk om de straten door te lopen en te kijken naar de architectuur. De invloed van de vroegere haven is nog altijd te merken aan de vele koopmanshuizen. Wil je iets actiefs doen, dan kun je tegenwoordig uitstekend kayakken of een ritje maken op een motorboot. Hoi An is hierdoor een must voor de backpacker!

schemering in Hoi An

Vietnam beperkt zich natuurlijk niet alleen tot deze drie plaatsen. Heb jij nog een tip voor een Vietnamese bestemming? Of zijn andere Aziatische landen misschien nog wel mooier? Laat dit dan vooral weten in een reactie op de sociale kanalen, en vergeet daarbij niet te liken en delen. We zijn erg benieuwd. Veel reisplezier toegewenst!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*