Home > Reistips > Weekend weg of korte vakantie in de herfst
een vakantie in de herfst

Weekend weg of korte vakantie in de herfst

Iedereen kent het gevoel; de zomervakantie is alweer even geleden en toch komt die behoefte om even weg te gaan weer boven drijven. Dan is een korte vakantie of een citytrip de ideale manier om even lekker te ontspannen en te genieten van een nieuwe omgeving. Heb je nog de gelegenheid om wat langer van huis te zijn, kies dan voor een van de vele last-minute reizen. Tegen een relatief laag bedrag boek je een vakantie naar een van de populaire vakantiebestemmingen in bijvoorbeeld Spanje, Portugal of Griekenland.

Voorbereiding van je reis

Zorg er wel voor dat je goed voorbereid op reis gaat. Voorkomen is beter dan genezen dus een reisverzekering is geen overbodige luxe. Bovendien, goed verzekerd op reis gaan heeft zo zijn voordelen:

  • Bagage is verzekerd
  • Hulpverlening is verzekerd
  • Ongevallen zijn verzekerd

Tip: Ga je op vakantie in het buitenland, kies dan voor de optie om medische kosten te verzekeren, zo weet je zeker dat je geen onaangename verrassingen krijgt. Niet elke behandeling in een buitenlands ziekenhuis is namelijk gedekt door de zorgverzekering.

Medische kosten tijdens de vakantie zijn meeverzekerd

Als je regelmatig reist, hetzij voor werk of puur ter ontspanning, ben je vast? ooit geconfronteerd met de bekende problemen rondom je bagage. Met name tijdens vliegreizen komt het wel eens voor dat bagage vertraagd is, of nog erger, je bagage is verdwenen. Afgezien van alle vervelende complicaties is juist in dergelijke situaties een reisverzekering een uitkomst, deze heeft namelijk een keurige dekking tegen het verlies van je bagage. Benieuwd wat er allemaal gedekt wordt, bekijk het handige overzicht op de website van Centraal Beheer. Maar een goede verzekering biedt ook flexibiliteit. Zo kun je er zelf voorkiezen om medische kosten te verzekeren, handig als je buiten de EU op vakantie gaat. Ook een annuleringsverzekering kan in de praktijk zijn waarde bewijzen. Ben je genoodzaakt je reis af te breken of moet je je reis annuleren dan wordt dat in veel gevallen vergoed. Wordt een dierbare tijdens je vakantie ziek, of erger, zou deze te komen overlijden, dan wordt de terugreis vergoed. Goede reden dus om te zorgen voor een goede verzekering.

Als je de reis moet annuleren

Niets is vervelender als je door onvoorziene omstandigheden je reeds geboekte reis moet annuleren. Weg reis, weg geld, behalve bij een goede annuleringsverzekering. Een dergelijke verzekering kan je combineren met een reisverzekering. Zo voorkom je dat onaangename verrassingen nog meer roet in het eten gooien, bijvoorbeeld bij plotseling een nieuwe baan of bijvoorbeeld een echtscheiding. Dat geldt overigens ook als de situatie in het land van bestemming dusdanig wijzigt dat de overheid haar reisadvies moet aanpassen. Goed om te weten dus. Overweeg je deze optie bij het afsluiten van de reisverzekering, lees dan goed in welke situaties je gebruik kan maken van de annuleringsverzekering.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*