Home > Reisbestemmingen > Azië > De best bewaarde geheimen van Azië
Reizen naar Azië

De best bewaarde geheimen van Azië

De meeste landen in Azië zijn populair onder reizigers vanuit de hele wereld. Ook de Nederlandse reizigers bezoekt dit continent regelmatig en we zien dat vooral Indonesië en Thailand populair zijn onder de Nederlandse toerist. Zo gaan veel Nederlanders door Bali reizen. Toch heeft Azië ook enorm veel plekjes die wat minder bekend zijn. Hou je niet zo van massatoerisme maar wil je toch rondreizen in Azië? Lees dan de best bewaarde geheimen van Azië in deze blog!

Magisch Myanmar

Een rondreis Myanmar is iets wat je nooit zult vergeten. Het land zit boordevol cultuur, natuurschoon en ander pracht. Bezoek de prachtige koloniale dorpjes van Yangon, vaar met een boot over het Inle Meer en zie hoe hier nog op traditionele wijze wordt gevist door de lokale bevolking, een prachtig gezicht! Iets wat wij ook zeker zouden aanraden is een ballonvaart over de oude tempels van Bagan met zonsopgang. Je moet er vroeg voor opstaan, maar het is het meer dan waard!

Off the beaten track in Sri Lanka

Ondanks dat Sri Lanka steeds populairder wordt, mag je dit land zeker niet overslaan op je wensenlijstje. Omdat het land steeds bekender wordt, raden wij je aan om hier zo snel mogelijk naar toe te gaan, voordat het massatoerisme hier zijn weg gaat vinden. Hou je van olifanten? Sri Lanka heeft de meeste wilde olifanten in verhouding tot oppervlakte. Grote kans dus dat je deze prachtige dieren tegenkomt. Een rondreis Sri Lanka neemt je mee langs nog vele andere prachtige gebieden, zoals één van de meest bijzondere tempels van de wereld. Een prachtige tempel bovenop de Leeuwenrots van Sigiriya. Dit prachtig stukje cultuur mag je écht niet missen.

Olifanten in Sri Lanka

Onontdekt Indonesië

Nederlanders houden van Azië. Niet zo gek aangezien het land een grote Nederlandse historie kent en dit toch een speciaal gevoel geeft. Daarnaast biedt het land enorme diversiteit  van grote steden en kleine dorpjes waar de bevolking nog leeft, zoals we dat honderden jaren geleden deden. Het heeft prachtige stranden en tropisch regenwouden waar je de meest bijzondere dieren tegenkomt. Veel eilanden van Indonesie zijn dan ook al lang en breed ontdekt door de massatoerist. Toch zijn er nog grote gebieden in Indonesie waar toeristen nog schaars zijn.

Kalimantan

Ben je een natuurliefhebber en hou je van een actieve vakantie? Dan mag je Kalimantan écht niet overslaan. Trek met een lokale gids en eindeloze tropisch regenwouden door en laat je verbazen door al het schoon dat je tegenkomt. Prachtige dieren en de meeste bijzondere bomen en planten zijn hier geen schaarste. Vervolg je reis over het water met een prachtige boot en bekijk al het natuurschoon ook eens vanaf het water. Een prachtig gezicht!

Flores

Dit kleine eilandje ligt dicht in de buurt van Bali. Mocht je toch naar Bali willen, maar toch ook iets ontdekken waar de massatoerist nog niet is? Ga dan met de boot naar Flores en ga opzoek naar levende draken. De Komodovaranen van Flores zien eruit alsof ze regelrecht uit een avonturenfilm kijken en kunnen tot wel 3 meter lang worden!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*