Home > Reistips > Een bruiloft organiseren in het buitenland? Hier moet je op letten!
trouwen in het buitenland

Een bruiloft organiseren in het buitenland? Hier moet je op letten!

Soms heb je als klein meisje al de droom om later, als je groot bent, met de liefde van je leven te trouwen in het buitenland. Lekker weer, prachtige zomerjurk, het zand onder je voeten.. allemaal dingen die je, als je in Nederland trouwt, niet kunt garanderen. Of het nou hoogzomer is of niet, een enorme plensbui ligt altijd op de loer. Is jouw droom om te trouwen in het buitenland? Hieronder lees je enkele zaken waar je op moet letten.

1. Begin op tijd

Time is of the essence. Als je in het buitenland wilt trouwen, zullen bepaalde officiële zaken meer tijd kosten. Trouw je bijvoorbeeld in Italië? Dan moeten jij en je toekomstige partner een officieel bewijs toesturen waarin je bewijst dat je niet getrouwd bent. Dit kan 6 – 8 weken duren. Zorg dat je op de hoogte bent van alle officiële zaken voor trouwen in het buitenland. Ook is het goed om je gasten minimaal een jaar van tevoren in te lichten, door het sturen van een save-the-date, zodat ze er met hun vakantiedagen rekening mee kunnen houden.

2. Kies je locatie

Niets zo belangrijk als je trouwlocatie. Omdat je niet op een zaterdag in de auto kunt stappen en alle mogelijke trouwlocaties kunt bezoeken, doe je het meeste voorwerk via internet. Er zijn gelukkig genoeg blogs of websites te vinden met foto’s die een beeld vormen over een trouwlocatie in het betreffende land. Curaçao is bijvoorbeeld een populair trouweiland. Als je eenmaal een land hebt gekozen, kies je meerdere locaties uit om te bezoeken. Wel zo handig om dit tijdens één bezoek aan het land te bezoeken.  Houd vooral ook rekening met de cultuurverschillen. Doe goed onderzoek naar het land van je trouwbestemming, dit kan een hoop irritatie en misverstanden voorkomen.

3. Kies de juiste weddingplanner

Om de lijntjes zo kort mogelijk te houden, is het prettig om een weddingplanner te kiezen in het land van jullie trouwbestemming. Er zijn veel Nederlanders in het buitenland actief als weddingplanner. Zo kun je in je eigen taal communiceren en de weddingplanner kent de cultuur goed genoeg om een vertaalslag te maken. De weddingplanner kan bepaalde locaties al bekijken, afspraken plannen en foto’s maken, om te zorgen voor een realistische eerste indruk.

4. Regel vervoer

Waarschijnlijk zijn er meerdere locaties waar jullie naartoe moeten op de grote dag. Wat voor trouwauto past het best bij jullie trouwerij? Denk hierbij ook na over het vervoer van de gasten. Het is mogelijk dat zij geen auto tot hun beschikking hebben, omdat zij met het vliegtuig en de taxi gekomen zijn. Kies je voor een ouderwetse schoolbus of denk je out-of-the-box en ga je voor fietsen? Het is helemaal aan jou!

5. Kies een trouwfotograaf

Als de trouwlocatie eenmaal geregeld is en de grote dag is aangebroken, moet dit natuurlijk vereeuwigd worden. Regel een goede trouwfotograaf en eventueel zelfs een videograaf. Het is een grote investering om te trouwen in het buitenland, dan moeten de herinneringen ook goed vastgelegd worden. Er zijn in Nederland veel fotografen te vinden die ook meereizen naar het land van bestemming. Het is fijn om goed te kunnen communiceren met je fotograaf, daarom is het aan te raden een fotograaf uit Nederland te kiezen, waar je vooraf een aantal keer mee kunt afspreken. Zo kun je je wensen duidelijk maken.

6. Laat je verzekeren

Laatste tip die zeker niet het minst belangrijk is. Het kost een flinke duit om te trouwen in het buitenland. Laat je daarom goed voorlichten en zorg voor een goede verzekering. Het is raadzaam verschillende verzekeringen af te sluiten voor de bruiloft.

Hopelijk helpt dit artikel je op weg naar jouw grote dag. Heb je nog andere tips? Deel ze hieronder!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*