Home > Reistips > Vakantietips voor Curaçao!
een strand in curaçao als vakantieplek

Vakantietips voor Curaçao!

Verheug jij je al langere tijd voor een vakantie naar Curacao? Dan komt die nu waarschijnlijk steeds dichterbij. Genieten is gegarandeerd op Curaçao, maar wij geven hier nog extra tips voor een droomvakantie naar Curaçao.

Het vervoer op Curaçao

Misschien wel de belangrijkste tip voor je vakantie op Curaçao is het huren van een auto. Op het moment dat je er zelf op uit wilt om het eiland te ontdekken dan is een huurauto noodzakelijk. Het openbaar vervoer is niet betrouwbaar als het gaat om de vertrek- en aankomsttijden. Wij adviseren dus om een auto te huren op Curacao. Een huurauto kan je voor de vakantie al boeken. Bekijk autoverhuurbedrijven Curacao Op deze website kan je gemakkelijk alle verhuurbedrijven met elkaar vergelijken en kiezen voor de beste optie. Ook een scooter huren is mogelijk op Curaçao. Echter is een auto met airco wel een stuk comfortabeler om het eiland te ontdekken. Vooral tijdens warme dagen is de airco in de auto genieten.

Internet op Curaçao

Op Curaçao is er relatief veel gratis wifi te vinden, meestal van redelijke kwaliteit voor de basis functies op je smartphone. De meeste horeca gelegenheden bieden gratis wifi aan. Niet allemaal hebben ze vrij toegang, bij sommige moet er om het wachtwoord gevraagd worden. Wat natuurlijk geheel logisch is. Ook is er door de overheid een netwerk van gratis wifi hotspots aangelegd.

De elektriciteit

De elektriciteit op Curaçao is net even iets anders dan hier in Nederland. Je komt er namelijk zowel 220V als 110V tegen. Het is dus belangrijk om goed te kijken of het apparaat bestand is tegen dit voltage. De meeste kunnen er gewoon tegen, maar voor de zekerheid is het belangrijk om dit even te controleren.Verloopstekkertjes kan je bij de meeste restaurants gratis lenen, is dit niet mogelijk? Dan zijn er genoeg winkels waar je ze kan kopen.

Wat te doen?

Met bovenstaande 3 praktische tips heb je de basis voor een droomvakantie in ieder geval in orde. Maar je moet natuurlijk nog wel de leuke activiteiten en bezienswaardigheden zien te vinden op Curaçao. Een aantal leuke activiteiten zijn: zwemmen met dolfijnen, strandjes bezoeken, Klein Curaçao bezoeken, Quads huren, boottochten en nog vele meer. Wat te doen op Curaçao is geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil je lekker relaxen? Geniet van het strand, het weer en het geweldige eten. Liever een actieve vakantie? Dan zijn er genoeg sportieve activiteiten te doen op Curaçao.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*