Home > Reistips > Vakantietips voor Curaçao!
een strand in curaçao als vakantieplek

Vakantietips voor Curaçao!

Verheug jij je al langere tijd voor een vakantie naar Curacao? Dan komt die nu waarschijnlijk steeds dichterbij. Genieten is gegarandeerd op Curaçao, maar wij geven hier nog extra tips voor een droomvakantie naar Curaçao.

Het vervoer op Curaçao

Misschien wel de belangrijkste tip voor je vakantie op Curaçao is het huren van een auto. Op het moment dat je er zelf op uit wilt om het eiland te ontdekken dan is een huurauto noodzakelijk. Het openbaar vervoer is niet betrouwbaar als het gaat om de vertrek- en aankomsttijden. Wij adviseren dus om een auto te huren op Curacao. Een huurauto kan je voor de vakantie al boeken. Bekijk autoverhuurbedrijven Curacao Op deze website kan je gemakkelijk alle verhuurbedrijven met elkaar vergelijken en kiezen voor de beste optie. Ook een scooter huren is mogelijk op Curaçao. Echter is een auto met airco wel een stuk comfortabeler om het eiland te ontdekken. Vooral tijdens warme dagen is de airco in de auto genieten.

Internet op Curaçao

Op Curaçao is er relatief veel gratis wifi te vinden, meestal van redelijke kwaliteit voor de basis functies op je smartphone. De meeste horeca gelegenheden bieden gratis wifi aan. Niet allemaal hebben ze vrij toegang, bij sommige moet er om het wachtwoord gevraagd worden. Wat natuurlijk geheel logisch is. Ook is er door de overheid een netwerk van gratis wifi hotspots aangelegd.

De elektriciteit

De elektriciteit op Curaçao is net even iets anders dan hier in Nederland. Je komt er namelijk zowel 220V als 110V tegen. Het is dus belangrijk om goed te kijken of het apparaat bestand is tegen dit voltage. De meeste kunnen er gewoon tegen, maar voor de zekerheid is het belangrijk om dit even te controleren.Verloopstekkertjes kan je bij de meeste restaurants gratis lenen, is dit niet mogelijk? Dan zijn er genoeg winkels waar je ze kan kopen.

Wat te doen?

Met bovenstaande 3 praktische tips heb je de basis voor een droomvakantie in ieder geval in orde. Maar je moet natuurlijk nog wel de leuke activiteiten en bezienswaardigheden zien te vinden op Curaçao. Een aantal leuke activiteiten zijn: zwemmen met dolfijnen, strandjes bezoeken, Klein Curaçao bezoeken, Quads huren, boottochten en nog vele meer. Wat te doen op Curaçao is geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil je lekker relaxen? Geniet van het strand, het weer en het geweldige eten. Liever een actieve vakantie? Dan zijn er genoeg sportieve activiteiten te doen op Curaçao.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*