Home > Reisbestemmingen > Azië > Ontdek de mooiste plekken van Thailand!
thailand strand

Ontdek de mooiste plekken van Thailand!

Thailand is een land met veel natuur, cultuur en adembenemend witte stranden. Het is een land waar enorm veel te ontdekken is en ook wel de naam: backpackwalhalla krijgt. Geen moment vervelen tijdens je vakantie of lange reis? Kies dan voor Thailand! Wij vertellen je meer over alles wat het land te bieden heeft in onderstaand artikel.

Bezienswaardigheden en activiteiten

In Thailand is er een groot scala aan boeddhistische tempels te bezichtigen. Overal en nergens zal je ze tegenkomen, zoek van tevoren even op welke tempels het mooiste zijn in de buurt van jouw bestemming. Tempels bekijken bij Grand Palace levert je hele mooie plaatjes op, hier heb je de mogelijkheid meerdere tempels tegelijk te zien. Daarnaast is er in Bangkok een zeer indrukwekkende “airplane graveyard” te bezichtigen. Hier liggen verlaten vliegtuigen die zijn achtergelaten door een rijke investeerder. Hij kocht de vliegtuigen op, haalde al het waardevolle materiaal eruit en dumpte ze als het ware op deze plek.

Stranden

Lekker weer met een mooi zonnetje is niet geheel onbekend voor Thailand, er zijn dan ook genoeg prachtige stranden om te bezoeken. De stranden zijn wit, hagelwit, hebben mooie palmbomen en prachtig gekleurde vissen. Neem dus ook zeker een snorkel set mee, want wat er zich onder het water afspeelt wil je niet missen! De meest bekende stranden zijn de Koh Lanta, Koh Chang en Koh Tao (ideaal voor duikers). Praktisch alle “Koh” eilanden bevatten de prachtigste stranden en ze zijn lang niet allemaal druk bezocht, dus deze stranden zijn dan ook zeker aan te raden!

Natuur

Aan natuur geen gebrek! Je gaat natuurlijk niet naar Thailand om alleen maar te shoppen, op je resort te blijven of wekenlang eenzelfde strand te bezoeken. En anders, please don’t! Thailand heeft ontzettend veel prachtige natuurgebieden zoals: jungles, rijstvelden, rivieren, uitgestrekte gebieden met wilde dieren en nog veel meer. Ga er dus op uit en kijk wat de mogelijkheden zijn! Vaak zijn er ook tours te boeken zodat je niet verdwaalt in de jungle en je gegarandeerd de mooiste plekjes en uitzichtpunten te zien krijgt.

Eten en drinken

De cultuur in Thailand draait geheel om vriendelijkheid, dienstbaarheid, geloof en heerlijk eten. Streetfood is zeer bekend en wordt erg vers bereid, waar je bij staat. Kijk hier wel mee uit, pittig eten werkt niet altijd goed op de maag voor diegene die het niet gewend zijn. Ook is het van belang dat alles goed doorgebakken is en het eten gekoeld was voor het bereid werd, let hier dus goed op!

Verder is de Thaise keuken als zeer uitgebreid te noemen en is er voor ieder wat wils. Als jij het aandurft moet je natuurlijk wat lokale gerechten proeven…vaak iets in de richting van insecten. Maar wie niet durft, geniet niet…zullen we dan maar zeggen.

Een hele fijne reis in Thailand toegewenst en geniet ze van de prachtige plekjes die dit land te bieden heeft!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*