Home > Reistips > 4 tips voor een toffe, maar niet dure, vakantie buiten Europa!
trip naar Dubai

4 tips voor een toffe, maar niet dure, vakantie buiten Europa!

Wie droomt er nu niet van een gave trip buiten Europa? Voor de één is het een ervaring die ze eens in hun leven willen ervaren en de ander ervaart het bijna ieder jaar. Voor de eerste groep is het veel gehoorde argument om niet te gaan; geld. Maar dat hoeft helemaal niet persé de reden te zijn. Met de goede voorbereiding, niet afhankelijk zijn van het hoogseizoen en vooral het kiezen van de juiste bestemming is het namelijk heel goed mogelijk om meerdere keren die ‘once in a lifetime’ ervaring te beleven! We zetten daarom 4 van deze bestemmingen op een rijtje. En nee inderdaad, daar zul je geen Australië of Nieuw Zeeland tussen zien staan.

1. Marokko

Toegegeven, Marokko ligt niet ver buiten Europa, maar het ligt het wel zeker. Marokko is niet voor iedereen het eerste vakantieland waar je aan zult denken, maar het is absoluut een enorme aanrader. Zeker nu in het Noorden van Afrika niet ieder land even goed bereisbaar is, is Marokko een perfect vakantieland waar zich geen probleem voordoen. Naast de bekende steden Marrakesh, Agadir en Tanger zijn de minder beroemde plaatsen Imlil (Hoge Atlasgebergte) en Essaouira echte aanraders!

2. Verenigde Arabische Emiraten

Of je nou naar Dubai of Abu Dhabi afreist, je zal je er meer dan uitstekend vermaken. Beide bestemmingen zijn dankzij de luxe, maar betaalbare maatschappijen Etihad en Emirates zeer goed te bereiken in nog geen 8 uur vliegen. Wel raden we aan niet te lang te blijven, want ondanks dat je er goedkoop heen kunt is het verblijf daar vaak niet goedkoop.

3. Verenigde Staten

Ja echt, het is mogelijk om goedkoop naar Amerika af te reizen. Door niet afhankelijk te zijn van een bepaalde periode (hoogseizoen), de moeite te nemen om niet persé vanaf Amsterdam te hoeven vliegen én open te staan voor een overstap is het mogelijk om zelfs voor minder dan €300,- naar enige echte Verenigde Staten te vliegen.

4. Thailand

Je ziet tegenwoordig steeds meer net afgestudeerde richting Zuidoost Azië reizen, met in het bijzonder Thailand. En dat is met een reden! 2 Zelfs. De eerste is omdat Zuidoost Azië prachtig is, maar de andere is omdat het zeer goed betaalbaar is. Wie een beetje creatief zoekt kan vluchten tegenkomen voor minder dan 500 euro en kijk niet gek op wanneer je dagbudget onder de 25 euro per dag blijft.

Waar wacht je nog op?!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*