Home > Reistips > Tips voor het vinden van een vakantiebaan
benen en roodgelakte voeten in een azuur blauw zee

Tips voor het vinden van een vakantiebaan

Veel studenten zullen in de zomervakantie op reis gaan. Met hun ouders, met een studentenvereniging of met vrienden. Voor hen die thuisblijven tijdens de zomerperiode, kan het aantrekkelijk zijn om een aantal weken te gaan werken. Door in de zomermaanden flink wat bij te verdienen, heb je gedurende het studiejaar een mooi potje voor leuke activiteiten, een avondje stappen, enzovoorts. Daarbij zijn er veel studenten die tijdens het studiejaar een lange reis gaan maken naar Azië, Amerika of bijvoorbeeld Australië. Ook voor hen kan het erg fijn zijn om in de zomermaanden een zakcentje bij te verdienen met een vakantiebaan. Voor studenten is het relatief eenvoudig om aan een baan te komen. Er zijn veel werkgevers op zoek naar jongere studenten, die vaak goedkoper zijn dan de oudere hulpkrachten. In het bijzonder de horecabranche, waar men zeker in de zomermaanden vaak zoekt naar flexibele studenten.

Werken binnen de horecabranche

Horecavacatures in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en tal van andere grote Nederlandse steden liggen bijna voor het oprapen. Er zijn tal van verschillende horecagelegenheden op zoek naar studenten die in deze periode een extra zakcentje willen verdienen. Het fijne aan studenten voor deze horecagelegenheden is dat studenten vaak flexibeler inzetbaar zijn. Zij wonen doorgaans op kamers, waardoor ze snel in het centrum van de stad kunnen zijn. Daarbij hebben ze minder verplichtingen dan het oudere personeel, wat vaak al een gezin met kinderen heeft. Voor hen is het veel lastiger om van huis te gaan! Kortom, voor studenten is het normaliter heel eenvoudig om aan een baan binnen de horecabranche te komen. Houd er wel rekening mee dat je bij deze horecagelegenheden ook in de avonden kan worden ingezet. Tijdens de avonduren sta je vaak niet op het terras in de bediening, maar bijvoorbeeld wel achter de bar voor het uitgaanspubliek.

Vacatures in callcenters voor studenten

Naast de mogelijkheid om vacatures te zoeken binnen de horecabranche, zijn er vaak ook voldoende vacatures binnen callcenters te vinden. Een callcenter is doorgaans werkzaam in opdracht van grote Nederlandse organisaties. Dit kunnen loterijen, energiemaatschappijen en goede doelen zijn, die via de telefoon nieuwe klanten proberen te winnen. In dit geval spreken we van een outbound-agent, waarbij jij de potentiële klanten benadert. Je hoeft de telefoonnummers van klanten vanzelfsprekend niet zelf te vergaren, dit verloopt automatisch. Deze baan is niet voor iedereen weggelegd, omdat je klanten moet overtuigen van bepaalde diensten. Veel potentiële klanten zitten niet op je telefoontje te wachten.

Een alternatief is het zoeken naar vacatures voor een functie als inbound agent. In dit geval bel je de klanten niet op, maar bellen zij jou. Vaak ben je in zo’n geval werkzaam voor een klantenservice, waar klanten terechtkunnen bij vragen of problemen. In een uitgebreid systeem probeer je de bron van de problemen te achterhalen en deze direct op te lossen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je een klant doorschakelen naar een gespecialiseerde afdeling. In dit geval help je klanten dus!

Geld verdienen om te kunnen reizen

Hoewel het zeker op de warme zomerdagen niet altijd fijn zal zijn om te moeten werken, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden wat het doel van je bijbaan is: sparen voor een reis of andere leuke activiteiten gedurende het studiejaar.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*