Home > Reistips > Vakantievoorbereiding; 4 x praktische benodigdheden voor je vakantie
praktische zaken voor op vakantie

Vakantievoorbereiding; 4 x praktische benodigdheden voor je vakantie

Als je op reis gaat en bezig bent met de voorbereidingen denk je natuurlijk als eerste aan de kleding die je mee neemt. Ga je naar een warm land dan mogen uiteraard de zwemkleding en zonnebrandcrème niet ontbreken. De meest belangrijke zaken als paspoort en boekingspapieren staan bij iedereen bovenaan het lijstje. De voorbereiding zelf brengt je vaak al in de vakantiestemming, waarbij je hele praktische zaken snel vergeet. Geen zorgen, wij hebben een aantal handige tips voor je.

1. Reiswekker

Het eerste is een reiswekker, die is ontzettend handig op vakantie. Er zijn niet altijd mogelijkheden om op tijd gewekt te worden en dan is het fijn als je een compacte reiswekker bij je hebt. Je bent dan nergens van afhankelijk en kunt met een gerust gevoel gaan slapen.

2. Bagageslot

Een bagageslot kan je ook een hoop ellende besparen. Stel je voor dat je aankomt op je bestemming, je wil een duik in het zwembad nemen en dan blijkt je zwembroek verdwenen! Het kan zelfs zo zijn dat waardevolle spullen tijdens de reis uit je koffer worden ontvreemd. Dat kan je vakantie tot een nare ervaring maken. Kies in dit geval voor een bagageslot / kofferslot met TSA. Deze kunnen alleen door jou en de douane geopend worden, zonder het slot te beschadigen.

3. Bagageweegschaal

Een kleine maar goede investering is een bagageweegschaal. Die koop je voor een paar euro en kun je altijd gebruiken om te controleren of je koffer niet te zwaar is. Vliegmaatschappijen hanteren altijd een maximumgewicht voor bagage. Als je het maximum overschrijdt moet je vaak flink bijbetalen of spullen achterlaten uit je koffer. Die kosten bespaar je met een simpele bagageweegschaal. Geld dat je beter kunt besteden aan een lekkere cocktail op je vakantieadres.

4. Reisstekker

Tegenwoordig nemen we ook allemaal onze laptops en smartphones mee op vakantie. We willen ook op vakantie bereikbaar blijven en op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Het is dan belangrijk om ook niet te vergeten een wereldstekker mee te nemen zodat je hem ook op je vakantieadres in het stopcontact kunt steken. Raakt de accu van je laptop leeg vraag je je af waarom je er niet aan gedacht hebt. Een wereldstekker wordt ook wel reisstekker genoemd. Klein formaat maar van groot belang. Lees hieronder waarvoor en waarom.

Verschillen per land

Je kunt in sommige landen voor vervelende verrassingen komen te staan. Wil je net je telefoon of tablet opladen, sta je met een nutteloze stekker in je hand omdat het niet in het stopcontact past. Controleer vooraf of het land van jouw bestemming mogelijk een wereldstekker vereist. Er zijn verschillende soorten stekkers en stopcontacten. Er zijn ook sets te koop die geschikt zijn voor de meest gangbare stopcontacten. Maar vergis je niet, in bijvoorbeeld Cuba worden wel tot 4 verschillende stopcontacten gebruikt en wereldwijd zijn er in totaal 14 verschillende stopcontacten! Kijk dus goed welke wereldstekker je nodig hebt. In sommige landen kan het zo zijn dat de netspanning een stuk lager ligt, waardoor het heel lang duurt voordat je apparaten zijn opgeladen. Dat kan op vakantie vervelend zijn, omdat je niet veel tijd op je hotelkamer wilt verblijven. Je hebt immers wel leukere dingen te doen dan te wachten tot je telefoon opgeladen is. Met de juiste wereldstekker heb je ook deze zorgen niet.

Altijd bij de hand

In Europa zie je vaak overal hetzelfde stopcontact zoals we die in Nederland kennen. Toch komt het vooral in Zuid-Europa nog wel eens voor dat er een andere variant aanwezig is. Dan heb je alsnog een wereldstekker nodig. Je kunt het geluk hebben dat de accommodatie waar je verblijft een wereldstekker in bruikleen geeft of dat je er één kunt huren. Vaak is dit echter niet het geval en sta je dus letterlijk met lege handen en een lege telefoon/laptop. Je hoeft niet bang te zijn dat je veel ruimte in je koffer moet opgeven, een wereldstekker is heel klein en compact; je neemt hem makkelijk in je handbagage mee. Een wereldstekker is te koop voor enkele euro’s en kan uiteraard vaker gebruikt worden. Aanschaf van een wereldstekker is dus éénmalig en geeft je heel veel gemak. Een wereldstekker geeft niet alleen gemak maar zorgt ook voor de veiligheid. Er kan van alles gebeuren als je een stekker in een stopcontact steekt met een ander voltage. Je apparaten kunnen oververhitten of zelfs in brand vliegen. Met een goede wereldstekker ben je altijd veilig bezig.

Kleine moeite, groot gemak

De conclusie is dat een wereldstekker je een hele hoop frustratie en ellende kan besparen. Bij de voorbereiding van je vakantie mag de wereldstekker dus niet ontbreken. De wereldstekker die jij nodig hebt voor jouw bestemming is eenvoudig te vinden. Zorg dus dat je voorbereid bent en een wereldstekker op zak hebt. Fijne vakantie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*