Home > Reisbestemmingen > Europa > 5 tips voor je stedentrip of vakantie in Europa
Griekenland een Europese reisbestemming

5 tips voor je stedentrip of vakantie in Europa

Op vakantie in Europa betekent dat je een keuze moet maken uit wat je wilt gaan doen. Wil je een stad bezoeken, een bijzondere locatie bekijken of genieten van zon, zee en strand. Daarom geven wij je in dit artikel alvast wat inspirerende reistips en toffe bestemmingen voor je stedentrip in Europa.

1. Cultuur snuiven in Griekenland

Griekenland is nog steeds een zeer populaire vakantiebestemming vanwege de oude cultuur die je daar vindt. Vooral op het Griekse vasteland vind je ontelbaar veel opgravingen uit de oudheid. Bijkomend voordeel van Griekenland is dat het er meestal goed weer is en met een beetje geluk vind je een leuke stad ergens aan de kust, zodat je kunt geniet aan het strand.

2. Natuurschoon in Ierland, Schotland of IJsland

Houd je meer van natuurschoon dan moet je zeker naar Ierland, het groenste land van Europa. Houd je meer van de ruige natuur, dan ben je in Schotland of op IJsland aan het juiste adres. Dit zijn plaatsen waar de natuur nog ongerept zijn gang kan gaan. Maar waar je ook heen gaat, ga altijd goed voorbereid op reis.

3. Bijzondere ontmoeting met dieren

Je kunt tijdens een vakantie in Europa op diverse manieren in contact komen met dieren. Eén daarvan is zwemmen met dolfijnen in Europa. Je kunt zwemmen met dolfijnen in gevangenschap in onder andere Turkije en Malta. Dit kan overigens ook in ons eigen land, in het Dolfinarium in Harderwijk. Wil je zwemmen met wilde dolfijnen dan moet je naar Portugal. Rond een aantal eilanden voor de kust zwemmen dolfijnenscholen die aan mensen gewend zijn.

4. Ontdek het voormalige Oostblok

De landen achter het IJzeren Gordijn waren jarenlang moeilijk toegankelijk voor inwoners van West Europa. Ook was er niet veel te beleven vanwege de armoede en het strenge Sovjet regime. Sinds de val van het communisme timmeren deze landen hard aan de weg om voor toeristen aantrekkelijk te worden. Een bezoek aan Polen, Hongarije of de landen in voormalig Joegoslavië is dan ook een echte aanrader. Dit geldt ook voor de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Deze landen hebben stuk voor stuk veel moois te bieden aan de toeristen.

5. Zon, zee en strand

Ten slotte kun je gewoon voor een bekende zon, zee en strand vakantie gaan in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. De diverse badplaatsen bieden schitterende hotels en appartementen waar je kunt genieten van de mediterrane sfeer, het heerlijke eten en de prachtigste stranden. Ook de Algarve in Portugal is de laatste tijd ontzettend in trek.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*