Home > Reistips > Ga goed voorbereid op reis met deze 5 tips!
goed voorbereid op vakantie

Ga goed voorbereid op reis met deze 5 tips!

Zonder goede voorbereiding ga je niet relaxed op reis en loop je het risico dat er zaken misgaan. Daar heeft natuurlijk niemand zin in. Maar waar moet je om denken als je op reis gaat? In dit artikel lees je hoe jij je goed kunt voorbereiden voor jouw eerstvolgende reis!

1. Verzekeringen

Als je weg bent blijft je woning alleen achter. Dat is natuurlijk geen probleem zal je denken, maar een onbeheerd huis betekent dat je inboedel ook meer risico loopt. Het is erg verstandig om je inboedel te verzekeren. Als er dan iets met je spullen gebeurt scheelt je dat een hoop geld. Natuurlijk is het als je gaat reizen erg handig om daarnaast ook een goede zorgverzekering af te sluiten. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en als je ver van huis bent wil je je geen zorgen hoeven maken over je gezondheid. Lang niet alle spoedeisende medische kosten in het buitenland worden namelijk gedekt. Wanneer je regelmatig op reis gaat is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

2. Vaccinaties

Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kan het verstandig of zelfs noodzakelijk zijn om je te laten inenten of om malaria pillen te slikken. Zo voorkom je dat je een nare ziekte oploopt in het land van jouw reis. Je kunt het beste tussen de 4 en 6 weken voor je reis je vaccinaties halen. Belangrijk is om in dit geval niet je gele vaccinatieboekje en je zorgverzekeringspasje mee te nemen op reis.

3. Geldzaken

Het komt dikwijls voor: je wilt even geld uit de muur trekken in het buitenland, maar je pinpas blijkt er niet te werken. Als je dat overkomt betekent dit dat je afhankelijk bent van het contante geld dat je bij je hebt. Als je dat al bij je hebt. Het is dus heel erg slim om contant geld en een credit card mee te nemen op je reis. Zo heb je altijd geld achter de hand. Een auto huren zonder een creditcard is daarbij vrijwel onmogelijk en ook bij het reserveren van een hotel vragen ze hier vaak om als borg.

4. Administratie

Dat klinkt misschien niet erg logisch. Maar een deel van je persoonlijke administratie mee op reis nemen is zo gek nog niet. Denk aan belangrijke telefoonnummers, of een kopie van je paspoort op je telefoon.

5. Veiligheid

Via de website van de Rijksoverheid kun je van te voren checken over er negatieve reisadviezen zijn over het land waar jij naartoe wilt gaan. Er zijn landen waar sprake is van terreurdreiging of een verhoogde kans op natuurrampen. Denk er hierbij wel aan dat het gaat om advies en je dus vrij bent om een eigen keuze te maken.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Charlotte - villa Zuid Spanje

    Nog een paar tips: je telefoonabonnement stilzetten in het geval je een paar maanden wegblijft, scheelt toch weer wat geld! En een lokale simkaart in het land van bestemming kopen is ook nog zo’n slecht idee niet. Visums zijn ook belangrijk en ook handig om een paar pasfoto’s mee te nemen in het geval je op reis een visum aan moet vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*