Home > Reisbestemmingen > Zuid-Amerika > Op vakantie naar Cuba; 3 onmisbare hotspots
Op vakantie naar Cuba

Op vakantie naar Cuba; 3 onmisbare hotspots

Cuba, een prachtig land met een rijke historie. Het land is een perfecte mix van strand, natuur en cultuur. Geen massatoerisme en slechts beperkte Amerikaanse en Westerse invloeden. Hoe dit komt? Toerisme is niet altijd vanzelfsprekend geweest in Cuba. Sterker nog, het toerisme komt de laatste jaren pas echt goed op gang. Een goed moment om dit land te bezoeken nu het nog meer dan genoeg authentieke invloeden heeft! Hoofdstad Havana is een uitstekende plaats om je reis te beginnen, maar het land heeft nog heel veel meer te bieden. Weten welke plaatsen vooral de moeite waard zijn tijdens je reis door Cuba? Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Viñales Vallei

De Vañales Vallei is een absolute must-visit wanneer je in Cuba bent, zeker als je gek bent op bijzondere en mooie landschappen. Op slechts twee uur rijden van de drukke hoofdstad Havana ligt deze prachtige, rustgevende vallei. Deze werd in 1999 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Ook de grotten in de omgeving zijn een absolute aanrader en zeker een bezoekje waard.

2. Santiago de Cuba

Ben je juist gek op de drukte en het rumoer van Havana? Dan is Santiago, de tweede grootste stad in Cuba, zeker een bezoekje waard. Santiago ligt tegenover Jamaica en Haïti, waardoor er een duideijk merkbare Caribische sfeer hangt. Dit in tegenstelling tot in Havana, dat tegenover Florida ligt. Er zijn zowel oude, authentieke wijken te vinden als moderne winkelstraten. Tevens wordt hier in juli zeer uitgebreid carnaval gevierd. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van kleur, feest en muziek!

3. Trinidad

Ook de stad Trinidad heeft inmiddels een Unesco werelderfgoed status. Mede hierdoor waan je je echt in het oude Cuba. Geniet er van de felgekleurde gebouwen, straten zonder auto’s en de rust. Ondanks dat deze stad als rustig wordt gezien is er genoeg te beleven. Er zijn stranden, restaurants en horecagelegenheden in overvloed. Daarbij zijn er genoeg ‘casas particulares’; privégerunde bed & breakfasts.

beachline in Trinidad

Bron: Pinterest

Vooral niet vergeten!

Wanneer je een reis naar Cuba maakt, moet je goed verzekerd zijn. Om Cuba binnen te komen, is het afsluiten van een reisverzekering (met dekking voor geneeskundige kosten) en zorgverzekering verplicht. De reisverzekering moet afgesloten zijn bij een verzekeraar die door Cuba erkend wordt. Dekt jouw reisverzekering geen medische kosten buiten de EU? Dan dien je op de luchthaven ter plekke een Cubaanse reisverzekering af te sluiten.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*