Home > Reisbestemmingen > Europa > Tips voor een roadtrip door de Duitse streek Beieren
bezienswaardigheid in Duitsland

Tips voor een roadtrip door de Duitse streek Beieren

Duitsland als vakantieland? De één vindt het geweldig, de ander moet er niet aan denken. Hoe dan ook, Duitsland heeft ontzettend veel te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld de zuidelijke streek Beieren? Huur een busje van uit Nederland en rijd er in ongeveer 8 uur naartoe. Hieronder lees je enkele tips voor een geslaagde roadtrip naar de veelzijdige streek.

How to get there?

In de streek Beieren is super veel te doen. Het is dan ook een leuke bestemming om met een groepje vrienden naartoe te gaan. Je kunt ervoor kiezen om met het vliegtuig of zelfs met de trein te gaan. Maar wat je ook kunt doen is een busje huren zodat jullie gezellig samen op pad kunnen. Bovendien wordt het hiermee handig om je te vervoeren door de streek en zo de leukste plekken te bezoeken.

Top 4 bezienswaardigheden

Naast dat de streek goed te bereiken is en je er goed kunt eten en drinken, heeft de streek nog veel meer te bieden. Ga je op roadtrip? Dan mag je onderstaande vier bezienswaardigheden absoluut niet missen.

1. Beierse hoofdstad München

München is de hoofdstad van Beieren en hier bruist het altijd. Bezoek de sfeervolle bierkelders en slenter door de knusse winkelstraten. De stad staat vol met prachtige oude bouwwerken en leuke pleintjes. Maak een stop bij de leuke Viktualienmarkt waar je heerlijke delicatessen en verse groenten en fruit kunt proeven. Vergeet ook niet de Frauenkirche, de kathedraal van de stad, te bezoeken.

2. Berchtesgaden en het Adelaarsnest

Het Berchtesgadener Land ligt in het meest zuidelijke puntje van Beieren en is misschien wel één van de mooiste streken van Duitsland. Hier kun je prachtig wandelen en fietsen. Overal vind je mooie uitzichtpunten waar je je ogen uitkijkt. Eén van de hoogst bereikbare punten van de streek is het Adelaarsnest, gebouwd op de berg de Kehlstein. Dit gebouw werd door de NSDAP aan Hitler cadeau gedaan voor zijn vijftigste verjaardag. Geen mooi stukje geschiedenis, maar wel de moeite waard om te bezoeken.

Berchtesgaden in Duitsland

Bron: Touropia

3. Nationaal park Beierse Woud

Nog meer natuur vind je aan de grens met Tsjechië. Hier vind je namelijk het Nationaal park ‘Bayerischer Wald’. In het oudste nationaal park van Duitsland kun je zelf op ontdekkingstocht door de mooie natuur. En met een beetje geluk kom je ook nog enkele mooie dieren tegen.

Nationaal park in Duitsland

Bron: Novinky

4. Slot Neuschwanstein

Bezoek dit kasteel en waan jezelf in een sprookjesland. Het kasteel was ooit van de excentrieke koning Ludwig ll die geobsedeerd was door sprookjes. Hij liet dit beroemde kunstwerk bouwen wat hem de bijnaam ‘de sprookjeskoning’ opleverde. Het kasteel is prachtig, net als de omgeving waar het gebouwd is. Twee goede redenen om dit pareltje te bezoeken.

Begint het al te kriebelen? Trommel dan een leuk groepje vrienden bij elkaar, huur gezamenlijk een busje en ga op pad. Veel plezier!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*