Home > Reis inspiratie > 4 sportieve vakanties inclusief goede bestemmingen
op zoek naar een sportieve vakantie

4 sportieve vakanties inclusief goede bestemmingen

Wil je een keer iets anders dan een verre zonvakantie waarbij je alleen maar aan het luieren, zonnen en eten bent? Kies dan eens voor een actieve vakantie! Een vakantie waarbij je heerlijk sportief bezig bent en veel meekrijgt van de natuur en de verschillende gebieden. Zo’n actieve vakantie kan in verschillende vormen gegoten worden. Zo kun je kiezen voor een heerlijke wandelvakantie maar ook een vakantie vol leuke mountainbikeroutes. Maar welke soort actieve vakantie past het best bij welke bestemming(en)? Wij vertellen je er meer over! 

1. Wintersport

Als eerst beginnen we met de meest voorkomende en bekende soort actieve vakantie: wintersport! Veel mensen trekken aan het begin van het jaar weer richting de sneeuw. Gemiddeld zijn dit maar liefst 1 miljoen Nederlanders per jaar! Niet zo heel gek, want de bijbehorende bestemmingen en natuur is hierbij fenomenaal. Met name als we het hebben over Zwitserland. De Alpen is hier een populaire bestemming waarvan Jungfrau Region landschappelijk gezien misschien wel één van de mooiste skigebieden is. De alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau domineren dit skigebied en worden vergezeld met veel karakteristieke treintjes.

Wil je graag weg van de massa? Denk dan eens aan Noorwegen; een eldorado om te skiën, snowboarden, langlaufen en snowkiten. Zo heeft het Noorse gebied Hafjell een adembenemende natuur en altijd sneeuwzekerheid.

2. Fietsvakantie

Nederland staat bekend als een écht fietsland. Dan hebben we het zowel over de fietsroutes als het aantal enthousiaste fietsers. Maar naast Nederland zijn er nog tal van mooie gebieden in andere landen waar je bijzondere fietsroutes kunt afgaan. Frankrijk is hiervan een goed voorbeeld. Een bekende fietsroute is hier de Vélodyssée. Langs deze route vind je zilverkleurige stranden en azuurblauwe golven. De Vélodyssée route is 1200 km lang, bestaat uit vijf trajecten en is in 2013 zelf uitgeroepen tot ‘Fietsroute van het jaar’! De beste tijd om deze fietsroute af te leggen is in de maanden mei tot en met september.

fietsvakantie via de Velodyssee

Bron: Op pad

3. Mountainbike vakantie

Houd je van iets meer spanning en actie? Dan is mountainbiken helemaal voor jou weggelegd. In heel Europa vind je verschillende mooie en bergachtige gebieden perfect weggelegd voor de mountainbiker. Italië is één van de landen die hier fiks bovenuit steekt. Zo biedt het Italiaanse gebied de Dolomieten overweldigende uitzichten, fascinerende schoonheid en diverse rotsformaties. Wel heeft dit gebied uitdagende mountainbikeroutes waarbij goede beschermende kleding een absolute vereiste is!

mountainbike route in italie

4. Zeilvakantie

Last but not least: een fraaie zeilvakantie. Waar kun je deze actieve vakantie nu beter spenderen dan in Nederland zelf! De vele meren en plassen in ons kikkerlandje bieden volop mogelijkheden als het gaat om zeilen. Een top gebied hiervoor is het Friese Lemmer. Dit is één van de bekendste watersportplaatsen in Nederland en ligt aan het IJsselmeer en de Friese meren. De bekendheid heeft Lemmer te danken aan haar wonderschone natuur en historische gebouwen. En natuurlijk dankzij het mooie water, de fijne stroming en de goede wind is het een perfect gebied om urenlang te zeilen.

Kies dus een keer voor een heerlijke actieve vakantie in plaats van een relaxvakantie. Laat de natuur op je inwerken. Niet alleen goed voor de fysieke gesteldheid maar ook de geestelijke gezondheid!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*