Home > Reis thema's > Wintersport > Op wintersportvakantie? Zorg dat deze zaken geregeld zijn!
wintersportgebied

Op wintersportvakantie? Zorg dat deze zaken geregeld zijn!

Het wintersportseizoen is weer in volle gang! Wekelijks vertrekken duizenden Nederlanders naar uiteenlopende bestemmingen om de lange latten weer onder de voeten te plaatsen en eindeloos te kunnen genieten van de sneeuwpret. Maar zoals bij iedere vakantie, dien je natuurlijk wel goed voorbereid op reis te gaan, want niemand zit te wachten op problemen tijdens een vakantie. Hoe je optimaal voorbereid op wintersportvakantie gaat? Met de hulp van deze tips heb jij al je zaken perfect geregeld en kun je volledig ontspannen!

De juiste spullen mee op reis

Met de juiste spullen op wintersport gaan is natuurlijk het halve werk. Zorg ervoor dat je materiaal er helemaal klaar voor is, of huur het op de piste. Zorg uiteraard voor voldoende (warme) kleding. Met name thermokleding zorgt ervoor dat je warm blijft ook wanneer je zweet. Zo voorkom je dat je het boven op de piste koud krijgt of dat je ziek wordt. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om altijd wat geneesmiddelen en zelfverzorgingsproducten meeneemt. Daarbij kun je denken aan paracetamol, sporttape, pleister, verband en wat desinfecterende vloeistof. Zo kun je bij kleine ongelukjes jezelf of iemand anders altijd goed helpen zonder dat je naar de EHBO hoeft.

wintersport

Een goede verzekering

Natuurlijk ga je er niet van uit, maar mocht er toch iets misgaan op vakantie dan is het natuurlijk wel zo fijn als je goed verzekerd bent. Het afsluiten van een reisverzekering kan je daarbij helpen. Op die manier ben je verzekerd tegen de meeste schades die voorkomen op vakantie, en hoef je je daar financieel gezien geen zorgen over te maken. Kijk uiteraard wel even goed in de polisvoorwaarden voor welke schades je precies verzekerd bent en voor welke niet. Ook is er soms een maximaal bedrag tot waarvoor je verzekerd bent, ook dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Ga je met de auto richting de sneeuw? Zorg dan voor een goede autoverzekering!

Een ski- of snowboardles vooraf

Tot slot kan het natuurlijk fijn zijn om een ski- of snowboardles te nemen voordat je op vakantie gaat. Zeker wanneer je voor het eerst gaat is dit sterk aan te raden. Op die manier hoef je namelijk niet bij 0 te beginnen op de piste en heb je het voordeel van een Nederlandse docent. Dit maakt je tijd op de piste een stuk leuker omdat je dan al een beetje weet hoe alles in zijn werk gaat. Ook als je al vaker op wintersport bent geweest, kan het toch verstandig zijn om een les te nemen. Dan kun je vast weer wennen aan het gevoel en ga je zelfverzekerder op wintersport!

Daarnaast is het natuurlijk vooral belangrijk om te genieten! Dus laat de voorbereidingsstress zoveel mogelijk voor wat het is en maak plezier!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*