Home > Reis thema's > Actieve reizen > 10 backpack tips die jou een heel stuk op weg helpen!
backpackreis

10 backpack tips die jou een heel stuk op weg helpen!

Steeds meer mensen kiezen voor een backpack vakantie omdat dit lekker avontuurlijk is en weer anders dan anders. Wilde je altijd al gaan backpacken maar weet je niet precies hoe je dit aanpakt? Wij gaan je een stukje op weg helpen met 10 top tips! Het kan namelijk erg lastig zijn om te bepalen wat er allemaal in die grote backpack moet en wat cruciaal is tijdens dit type reis, die zich vaak afspeelt in verre landen.

1. Langzaam reizen

Doordat je met een backpack rondreist zal je veel van de omgeving en cultuur meekrijgen. Onthoud wel dat het erg belangrijk is om langzaam te reizen, zoveel mogelijk plekken in korte tijd bezichtigen is erg leuk voor de foto’s en de verhalen thuis maar helaas krijg je dan zelf niet veel mee van het land of landen. Neem dus de tijd met het rondreizen en zorg dat je bij elke bestemming genoeg tijd hebt om de omgeving te verkennen.

2. Niet te zwaar

Aangezien je veel zult gaan lopen en nagenoeg altijd met het openbaar vervoer gaat reizen is het belangrijk je backpack niet te zwaar in te laden. Je backpack moet tilbaar zijn en geen overbelasting van je schouders en rug veroorzaken, je moet het tenslotte een hele vakantie volhouden. Denk dus goed na wat je inpakt, misschien zijn sommige items niet perse nodig of is het ene kledingstuk handiger en lichter dan een ander. Als je met een partner of vriend of vriendin reist kun je bepaalde producten delen, zoals tandpasta’s en shampoos, dit hoef je niet allebei mee te nemen. Overleg en bespreek dus goed met elkaar wie wat meeneemt.

3. Lokale sim kaart

Als je op reis gaat, wat in het geval van backpacken vaak voor een langere tijd is, moet je wel altijd bereikbaar kunnen zijn. Het thuisfront blijft vaak graag op de hoogte van je bestemmingen, avonturen en of je weer eens veilig bent aangekomen. De internet verbinding zal niet altijd meezitten mocht je willen skypen, appen of wat dan ook. Vandaar dat het verstandig is ten alle tijden een telefoon te hebben waarop je bereikbaar bent en mensen jou ook op kunnen bereiken. Als je voor langere tijd op reis gaat raden wij je aan een lokale simkaart aan te schaffen, dit is voordeliger dan je Nederlandse provider en vaak heb je ook een veel beter bereik.

4. Verzekering

Als je gaat backpacken is het van belang dat je een verzekering afsluit. Veel verzekeraars kunnen je een reisverzekering aanbieden speciaal voor backpackers, informeer wat jouw verzekeraar je kan bieden en wat de dekking inhoud. Dit zorgt er ook voor dat je verzekerd bent als je ergens gaat werken over de grens.

5. Taalkennis

Als je van tevoren weet welke landen of welk gebied je gaat aandoen, lees je dan alsjeblieft goed in! Dit heeft betrekking op de cultuur, gewoontes en de taal. Taal is erg belangrijk omdat het niet vanzelfsprekend is dat er in alle landen Engels gesproken kan worden. Leer een paar basiswoorden en zinnen zodat jij je (mogelijk met hulp van handgebaren) wegwijs kan maken in het land. Dit is belangrijk voor je veiligheid en ook fijner voor het verloop van je reis, doe dit dus zeker en neem, indien je nog plek hebt in je tas, een woordenboekje mee!

6. Foto van inhoud backpack

Je backpack is ingepakt en jij bent er klaar voor om de reis van je leven te maken. Goedzo! Wat nu verstandig is voordat je daadwerkelijk vertrekt, is het maken van een foto van de inhoud van je backpack. Tijdens de reis zal er veel uit -en ingepakt worden, dan is het wel van cruciaal belang dat de volledige inhoud weer met je meereist. Maak dus een foto of een uitgeprint lijstje van de inhoud van je backpack om te zorgen dat jij niks achterlaat op één van je vele bestemmingen.

7. Reisdagboek

Tijdens je reis ga je zoveel zien, doen en ontdekken dat je het al gauw vergeten kan zijn omdat je zo overweldigd bent. Neem daarom een reisdagboekje mee en vat elke dag aan het einde van de dag kort samen wat je allemaal gedaan en gezien hebt. Erg leuk om terug te lezen hoe jij je toen voelde, wat je hebt meegemaakt wat je misschien eventjes bent vergeten bijvoorbeeld kleine gebeurtenissen.

8. Paspoort/visum

Een paspoort is uiteraard cruciaal als je wilt reizen. Zorg er dus voor dat de looptijd van je paspoort ruim na de reis nog geldig is en dat je al de benodigde stempels per land ontvangt. Een visum is voor sommige landen net zo belangrijk, het betreft namelijk een officiële toestemming om een land binnen te reizen en om hier te mogen verblijven. Zo heb je bijvoorbeeld een visum voor Vietnam nodig om het land binnen te reizen, maar ook voor Sri Lanka is een visum benodigd. Sommige visums gelden drie maanden, waar andere je voor zes maanden toestemming geven. Het is erg belangrijk je aan de voorwaarden van het visum te houden omdat je anders het land uitgezet kan worden en mogelijk een reisverbod krijgt voor langere tijd.

9. Gezondheidsmaatregelen

Een backpackreis vraagt behoorlijk veel van je lichaam omdat je vaak op pad bent en het fysiek en mentaal zwaar kan zijn. Zorg dus dat je gezondheid in orde is en train en eet gezond van tevoren zodat je conditie opbouwt en je lichaam ook meer met klimaatwisselingen om kan gaan. Vaccinaties zijn is sommige landen noodzakelijk om je te beschermen tegen bepaalde bacteriën en ziektes in het betreffende land. Laat je bij de GGD goed informeren over de benodigde vaccinaties per land en andere gezondheidsmaatregelen die je mogelijk moet treffen.

10. Kleding oprollen

Ten slotte de laatste handige tip om zoveel mogelijk in je backpack kwijt te kunnen. Als jij je kleding oprolt neemt het minder ruimte in dan een dik pak gevouwen kleding. Het zorgt er tevens ook voor dat je kleding minder kreukt en ook andere producten kunnen beschermd worden door in een kledingstuk opgerold te worden.

Meer weten?

Meer inspiratie opdoen over waar je perfect kunt backpacken? Lees dan het artikel backpacken door Cuba! Of  volg Need to travel op Instagram, Facebookof Pinterest.

Veel succes tijdens jouw spannende backpackreis, wij horen graag hoe het was! 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*