Home > Reis thema's > De 3 leukste wintersport gebieden in Oostenrijk
wintersport oostenrijk

De 3 leukste wintersport gebieden in Oostenrijk

Oostenrijk is hét wintersport land bij uitstek. Wie op wintersport in Oostenrijk gaat, kan prachtig besneeuwde hellingen in combinatie met een apres ski verwachten. Het land kent meer dan 100 verschillende gebieden, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Om teleurstellingen te voorkomen, hebben wij voor jou een lijstje met de leukste gebieden opgesomd. Zo ben jij er zeker van, dat je een te gekke vakantie in de sneeuw gaat beleven!

Mayrhofen

Het eerste dorp in de lijst is Mayrhofen, dit is één van de meest populaire bestemmingen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Gelegen in het Zillertal kent dit skigebied meer dan 196 km aan pistes, dit betekent dat jij je geen moment gaat vervelen. Voor ieder type wintersporter zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kan je als beginner terecht op één van de vele blauwe pistes.

Als jij al jaren de sneeuw op de helling weet te trotseren, dan is het ook mogelijk om een echte uitdaging aan te gaan in de Hara Kiri. Dit is de steilste piste van Oostenrijk met een hellingpercentage van 78%. De Hara Kiri is alleen weggelegd voor gevorderde waaghalzen. Ga je vroeg of laat in het seizoen, dan bestaat de kans dat er geen sneeuw meer ligt in de lager gelegen gebieden. Gelukkig is ook de Hintertuxer gletscher aangesloten bij het skigebied van Mayrhofen en kun je hierdoor het gehele jaar skiën of snowboarden. Na een dag plezier in de sneeuw, kun je bij één van de vele barretjes en discotheken in het dorp terecht. Enkele aanraders zijn de Penkenbahn gelegen Ice Bar en Schnapsbar. Voor de echte feestgangers is er tot in de late uurtjes muziek te horen en bier te halen in de Bruck’n Stadl.

Gerlos

Gerlos kan worden gezien als het kleine Nederlandse broertje van Mayrhofen. Waar Mayrhofen een internationale allure kent, is Gerlos wat rustiger. Het dorp is gelegen op een bergpas tussen Mayrhofen en Zell am See. Het dorp kent meerdere pistes en het skigebied is met name geschikt voor de iets gevorderde skiër. Echter biedt het ook de mogelijkheid om als beginner de grenzen te verleggen. Er zijn onderweg leuke uitdagingen neergezet zoals flitspalen op de pistes waarmee je kunt zien hoe snel je gaat. Verder is dit gebied uitermate geschikt om langere afstanden af te leggen, zo kun je naar de dorpen Zell am Ziller of Koningsleiten skiën vanaf Gerlos.

Feesten kan je al op de piste bij de hipste skitent van Oostenrijk, Seppi’s. Deze tent geeft je een gevoel dat je tussen de jetset van de piste bent beland. Drink niet teveel, want er volgt nog een lange dalafdaling na deze tussenstop. Hierna kun je de draad weer oppakken en verder feesten in de Chin Chin of Countryclub.

Kirchberg

De laatste in de lijst, maar absoluut niet de minste is Kirchberg. Het dorpje lijkt regelrecht uit een schilderij te komen met zijn wilde en besneeuwde bergtoppen, karakteristieke huisjes en prachtige kerk. Het skigebied is erg groot en geschikt voor beginners. Meerdere blauwe pistes geven je de mogelijkheid om de bochten goed onder de knie te krijgen. Gevorderden kunnen de Hahnenkam trotseren, deze piste is één van de bekendste wedstrijdpistes van Oostenrijk. Uiteraard wordt de apres ski niet vergeten, hiervoor kun je terecht in Icebar of de Tiroler.

Veel plezier op wintersport en zet je beste beentje voor!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Hey. Leuk artikel! Hebben jullie ook een artikel over Zwitserland (kon niet zo snel iets vinden)? Wil namelijk deze winter naar Portes du Soleil en zoek wat meer info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*