Home > Reis thema's > Het land waar de zon altijd schijnt: Egypte!
zonvakantie egypte

Het land waar de zon altijd schijnt: Egypte!

De temperatuur zakt in Nederland helaas altijd snel rond December, in Egypte kennen ze deze kou niet. Als je behoefte hebt aan een goede temperatuur gedurende het hele jaar boek dan snel een ticket naar dit prachtige land. Naast zon, zee en een altijd aangename temperatuur heeft het land nog veel meer te bieden!

Bezienswaardigheden

De drie bekendste piramides zijn te vinden bij Gizeh en heten Cheops, Chefren en Mykerinos. Naast deze piramides zijn er natuurlijk veel meer te zien en ook niet te vergeten de Sfinx van Gizeh. Ook de Luxortempel is een zeer mooie tempel om te bezoeken, het is een belangrijke tempel uit het Oude Egypte en heeft een prachtige bouw. Als je meerdere tempels wilt bezoeken raden wij je zeker aan om het tempelcomplex van Karnak te bezoeken, dit heeft een grote indruk achtergelaten en zal dat bij jou ook doen!

Activiteiten

De nijl is een prachtige rivier die door Egypte loopt en zorgt voor vruchtbaar land. Daarnaast is dit een perfecte activiteit om je dag mee te vullen door een Nijlcruise te boeken. De cruise vaart langs verschillende trajecten, dus je kunt zelf uitkiezen welke jou het leukst of meest interessant lijkt. Als je houd van geschiedenis en archeologie kun je hier je lol op. Er zijn heel veel musea en archeologische vondsten te bezoeken van mummies, farao’s, tempels et cetera.

Klimaat en stranden

Het klimaat in Egypte is meer dan aangenaam te noemen, want zelfs in januari is het gemiddeld 21 graden. In onderstaande afbeelding kun je zien wat de temperatuur per maand is, niks houd je nu nog tegen om te gaan toch?!

Er zijn in Egypte veel verschillende stranden en badplaatsen maar de bekendste is de Hurghada. Deze badplaats ligt aan de Rode Zee, hierdoor kun je er makkelijk duiken en snorkelen en dat is ook zeker aan te raden! Er zijn zoveel mooie koraalriffen te zien en ook de vissen zijn al gewend aan de snorkelaars en duikers, doe dit dus zeker ook! Als je naar een strand wil zoals ze eruitzien in de films moet je echt naar Sharm El Lusi. Dit is een parelwit strand met een heldere blauwe zee, precies waar je naartoe wilt als het koud is in Nederland.

Houd er wel rekening mee dat Egypte niet bekend staat als het veiligste land om op vakantie te gaan. Kijk dus van tevoren goed in welke gebieden er wat onrust is of kan ontstaan. Laat je informeren bij een reisbureau om de beste keuze te maken voor een veilige zonvakantie in Egypte.

Heel veel plezier in Egypte en neem wat van die heerlijke zon mee bij terugkomst!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*