Home > Reisbestemmingen > Europa > Cultuur en bezienswaardigheden in de Spaanse steden
spanje bezienswaardigheden

Cultuur en bezienswaardigheden in de Spaanse steden

Naast vakantiegangers die alleen maar willen feesten of uitrusten, zijn er ook vakantiegangers die een dagje erop uit gaan om door de stad heen te lopen of enkele bezienswaardigheden te bekijken. Deze vakantiegangers staan ook wel bekend als echte ‘cultuurproevers’. Maar in welk land is er veel te doen en te vinden voor deze cultuurproevers?

Cultuur in Spanje

Er is een vakantiebestemming waar cultuurproevers hun geluk niet op kunnen, namelijk Spanje. Tijdens een vakantie in Spanje kunnen vakantiegangers op allerlei manieren de cultuur proeven. Zo kunnen zij bij een restaurant typische Spaanse gerechten eten en speciale dranken drinken. Tevens kan ervoor gekozen worden om één van de vele Spanje bezienswaardigheden te bekijken.

Bezienswaardigheden Spanje

In elke stad is er voor de cultuurproever en vakantieganger genoeg te doen. Van alle Spaanse steden trekken Barcelona, Madrid en Valencia de meeste toeristen. Dit komt mede doordat deze steden enorm groot zijn waardoor men de ogen kan uitkijken. Van prachtige bouwwerken tot eeuwenoude bezienswaardigheden, van enorme stadions en kathedralen tot aan kleine pittoreske restaurants. Deze grote steden hebben het allemaal, maar wat is er specifiek allemaal te zien in deze grote steden?

Barcelona

In Barcelona is zoveel te doen dat men er meestal overhaast doorheen gaat, om vervolgens weer snel door te gaan naar de volgende bezienswaardigheid. Echter is het veel eenvoudiger om een lijstje te maken met de bezienswaardigheden die jij het liefst wilt bezichtigen tijdens het verblijf in deze prachtige stad. De Sagrada Familia is een echte aanrader om te bezoeken. De kathedraal heeft een sprookjesachtige en machtige uitstraling, ook al is de kathedraal nog steeds onder constructie. Na een bezoek aan de Sagrada Familia kun je meteen het centrum in duiken voor nog meer cultuur en een heerlijke Spaanse lunch.

Madrid

In Madrid kun je na het diner Las Tablas bezoeken. Las Tablas kan jou als toerist prima te vermaken met hun dansoptredens. Ook kun je een typisch Spaanse bezigheid bijwonen in Madrid, namelijk het stiervechten. Deze Spaanse traditie begint iedere dag rond 16:00 uur. Nog een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Sorolla Museum.

Valencia

In Valencia is het basoluut een aanrader om een bezoek te brengen aan de botanische tuin. In de tuin kun je zelfs een stukje van de koninklijke tuin bekijken en doorheen lopen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Ciutat de les Arts i les Ciències (stad der kunst en wetenschap). Deze stad bestaat uit slechts zeven gebouwen die allemaal gewijd zijn aan kunst en/of wetenschap. Alle zeven gebouwen zijn in één dag te bezoeken.

Zo, dat waren de drie leukste steden in Spanje welke absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken! Meer weten over bezienswaardigheden Spanje? Kijk dan ook naar de Valencia tips of ontdek de bezienswaardigheden in Barcelona. Hopelijk ben je nu goed geïnformeerd en ga je een top tijd tegemoet in Spanje!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*