Home > Reisbestemmingen > Afrika > Wat je moet weten over Zuid-Afrika
zuid afrika

Wat je moet weten over Zuid-Afrika

Als je aan een safari denkt, denk je vaak als eerste aan Zuid-Afrika. Wist je dat ze de dierensoorten die men het liefst voor de camera willen hebben, zelfs een speciale naam geven? Ze noemen deze dieren ‘The Big Five’. Want wie wil niet dolgraag in levenden lijve een olifant, luipaard (cheeta), neushoorn, buffel of leeuw voor de camera hebben? Wie weet heb jij dat geluk tijdens een safari in bijvoorbeeld één van de meest bekende wildparken die Zuid-Afrika kent: het Krugerpark.

Even vliegen en toch dicht bij huis

Zuid-Afrika heeft een aantal bijzondere dingen waardoor wij Nederlanders ons daar extra snel thuis voelen. Kortom de ideale bestemming voor een mooie rondreis! De eerste reden is vrij praktisch; als je naar Zuid-Afrika vliegt heb je geen tijdsverschil. Nouja, dan moet je wel gaan als het hier in Nederland zomertijd is. Anders is het een uurtje tijdsverschil. Maar je zal in elk geval geen last hebben van vervelende jetlags

En natuurlijk de taal

Zuid-Afrika kent vele talen; zij hebben maar liefst 11 officiële talen! Maar Afrikaans, de basistaal, lijkt heel veel op Nederlands. Dat komt omdat Nederland in de V.O.C tijd een Nederlandse kolonie stichtte bij Kaap de Goede Hoop. Inmiddels heeft Nederlands zijn status als officiële taal verloren, maar nog steeds zie je en hoor je het veel terug. Dat is toch wel bijzonder als je voor je gevoel aan de andere kant de wereld zit! Zo noemen zij ‘cake’, een ‘sponskoekie’ en is een ‘wandelpad’ ook beter bekend als ‘voetslaan paaie’.

In Zuid-Afrika verveel je je nooit

Naast de hierboven genoemde safari kun je ook een bezoek brengen aan de magische Tafelberg. Deze berg heeft als kenmerk een platte bovenkant en is ongeveer drie kilometer breed. Op zoek naar meer historie en een mooi verhaal? Ga dan naar de indrukwekkende gevangenis Robbeneiland. Dit is de gevangenis waar Mandela 19 jaar gevangen zat! Ook de Augrabies Watervallen is een bijzondere plek met veel natuurlijk schoon. Deze watervallen hebben een hoogte van maar liefst 56 meter. Verder adviseren we om een bezoekje te brengen aan: Nationaal Tsitsikamma Zeekustpark in Stormsrivier, de panoramaroute naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop via Chapmans Peak Rylaan en Coastal Region Wijnroute. And last but not least; zo’n geweldige ondergaande zon zoals in de films.

Kortom: Zuid-Afrika it is! Enjoy!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*