Home > Reis inspiratie > 6 originele welkom-thuis-cadeaus
Welkom thuis na je reis!

6 originele welkom-thuis-cadeaus

Wanneer je vriend, vriendin, zus, ouder of andere naasten op vakantie zijn geweest of een lange reis hebben gemaakt, is een welkom thuis cadeau op zijn plek. Zorg voor een leuk en passend cadeau naast een warm welkom en fijne thuiskomst. Enkele ideeën? Die vind je in het artikel!

1. Een warm welkom

Wat is er leuker dan na een lange reis rondom de wereld, een ontdekkingsreis of lange stage in het buitenland thuis te komen, met een warm welkom?! Je kan een spandoek laten maken met een leuke tekst, foto’s of enkele woorden die de reis of jullie vriendschap/band kenmerken. Een spandoek is erg leuk en opvallend, zo val je zeker op bij de gate!

2. Fotoalbum (bon)

Als iemand bijvoorbeeld een te gekke wereldreis heeft gemaakt, dwars door Azië, Australië of Amerika, dan is het leuk dat hij of zij deze herinneringen kan vastleggen op papier. Denk dus aan een leuk cadeautje zoals een fotoalbum bon, het budget is er vast aardig doorheen…. Met een foto album bon kan een reiziger de mooiste foto’s laten afdrukken en in een prachtig album stoppen om eeuwig na te kunnen genieten van de mooie reis.

3. Feest

Vier de komst van je vriend, vriendin, dochter, nicht, geliefde en ga zo maar door, met een heerlijk feest! Iedereen is blij dat hij/zij terug is en dit mag uiteraard gevierd worden! Een verre reis maken maakt je leven compleet, word er weleens gezegd. Maar een feestje met je naaste, die je hebben gemist is ook zeker onmisbaar. Zorg voor leuke decoratie met welkom terug teksten, ballonnen, attributen uit het land (bijvoorbeeld: opblaas kangoeroe indien iemand naar Australië is geweest), en vooral heel veel gezelligheid!

4. Uit eten

Een groots welkom kan ook klein worden gevierd, ga lekker met een klein clubje ergens eten en geniet van de quality time samen. Ga uit eten bij het favoriete restaurant van de vakantieganger of reiziger, of kies voor het gezellig samen zijn thuis. Maak zelf eten of haal eten bij je favoriete restaurant(s) en klets lekker bij samen op de bank.

5. Hotel

Hoe heerlijk is het als de reiziger na een, mogelijk primitieve vakantie (bij wereldreizen), lekker van luxe kan genieten. Zo kan je een hotel boeken in de buurt van het vliegveld of dichter bij huis. Praat samen lekker bij en laat de reiziger genieten van een heerlijke douche na een lange vlucht of ga naar de sauna. Vaak zit er ook een sauna bij een hotel, maar dit kan je natuurlijk ook los van elkaar boeken.

6. Reis cadeaubon

Als je gearriveerde vakantieganger of reiziger de smaak te pakken heeft kan je hem of haar een toepasselijk cadeau geven. Denk hierbij aan de ‘Ik wil meer reizen cadeaubon’ of de ‘Vakantiecheque’. Er zijn diverse mogelijkheden waarmee je een leuk welkom kan schenken en dit is er zeker één van! Zorg vooral dat diegene die terugkomt zich weer helemaal thuis voelt en naast de cadeaus ook van jullie gezelschap geniet!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*