Home > Reis inspiratie > 6 originele welkom-thuis-cadeaus
Welkom thuis na je reis!

6 originele welkom-thuis-cadeaus

Wanneer je vriend, vriendin, zus, ouder of andere naasten op vakantie zijn geweest of een lange reis hebben gemaakt, is een welkom thuis cadeau op zijn plek. Zorg voor een leuk en passend cadeau naast een warm welkom en fijne thuiskomst. Op zoek naar enkele ideeën? Die vind je in het artikel!

1. Een warm welkom

Een welkom-thuis-spandoek laten maken

Wat is er leuker dan na een lange reis rondom de wereld, een ontdekkingsreis of lange stage in het buitenland thuis te komen, met een warm welkom?! Je kan een spandoek laten maken met een leuke tekst, foto’s of enkele woorden die de reis of jullie vriendschap/band kenmerken. Een spandoek is erg leuk en opvallend, zo val je zeker op bij de gate!

Wist je dat je op Schiphol spandoeken kunt maken bij een automaat? De Banner Expres automaat is te vinden in aankomsthal 1, 2, 3 en 4. Het voordeel van Banner Expres is dat het weinig tijd kost en je kan er makkelijk je eigen design aan geven.

expressbanner Schiphol spandoek

Neem alle dierbaren mee naar de gate

Hoe leuk is het als de desbetreffende persoon terugkomt van een lange reis en je familie en vriendengroep staan daar om je warm te ontvangen? Houd dit wel een verassing, dat maakt het extra leuk. Afhankelijk van de aankomsttijd en energie van de thuiskomer, kunnen jullie samen direct een hapje eten om bij te kletsen.

2. Fotoalbum (bon)

Als iemand bijvoorbeeld een te gekke wereldreis heeft gemaakt, dwars door Azië, Australië of Amerika, dan is het leuk dat de thuiskomer deze herinneringen kan vastleggen op papier. Denk dus aan een leuk cadeautje zoals een fotoalbum bon, het budget is er vast aardig doorheen na zo’n reis… Met een fotoalbum bon drukt de reiziger de mooiste foto’s af en stopt ze in een prachtig album om eeuwig na te genieten van de mooie reis.

welkom thuis cadeau fotoboek

Je kan ook zelf een leeg fotoalbum boek kopen voor de thuiskomer. Het is leuk om dan op de eerste pagina ‘welkom-thuis tekstjes’ te laten schrijven door de naasten. Dit maakt het cadeau nog unieker!

3. Welkom-thuis surprise feest

Vier de komst van je vriend, vriendin, dochter, nicht, geliefde en ga zo maar door, met een heerlijk verrassing feest! Iedereen is blij dat de thuiskomer terug is en dit mag uiteraard gevierd worden.

Mooie verre reis maken, maakt een mens die ervan houdt dolgelukkig. Een welkom-thuis feestje met de naasten, die de thuiskomer hebben gemist, ook. Om een geslaagd welkom-thuis (surprise) feest te geven, zorg je voor leuke decoratie met welkom terug teksten, ballonnen, attributen uit het land (bijvoorbeeld: opblaas kangoeroe indien iemand naar Australië is geweest) en vooral heel veel gezelligheid!

Komt de reiziger thuis op een gepast tijdstip met genoeg energie? Haal de thuiskomer dan op van het vliegveld en zodra jullie samen binnen komen, staat iedereen als verassing klaar om er een gezellig feest van te maken! Mocht de reiziger geen energie hebben en op een ongeschikt tijdstip terugkomen kan het natuurlijk ook een dag later.

welkom thuis cadeau feest

4. Uit eten + cadeau

Een groots welkom kan ook klein worden gevierd, ga lekker met een klein clubje ergens eten en geniet van de quality time samen. Ga uit eten bij het favoriete restaurant van de vakantieganger of reiziger, of kies voor het gezellig samen zijn thuis. Maak zelf eten of haal eten bij je favoriete restaurant(s) en klets lekker bij samen op de bank.

Als je lang in het buitenland bent geweest dan kan je heimwee hebben naar Nederland. Geef als welkom terug cadeau een ‘Welcome Back Pakketje’ met allemaal grappige en typische Nederlandse spulletjes! Denk aan een cadeaubon voor een lekkere kroket, een heerlijk stuk Hollandse kaas, poffertjesmix of natuurlijk stroopwafels. Wanneer de reiziger thuiskomt met de winter kan je een typisch Hollands winterpakket samenstellen met bijvoorbeeld Chocomel, Unox soep/rookworst, ingrediënten voor een stampotje en een appeltaartmix.

Mocht de thuiskomer Nederland helemaal niet gemist hebben, geef dan een ‘Welcome Back Pakketje’ met typische spullen uit het land of de landen waar de reiziger geweest is. Dan kan hij heerlijk nagenieten en het is erg origineel!

thuiskom idee pakket

5. Hotel

Hoe heerlijk is het als de reiziger na een, mogelijk primitieve vakantie (bij wereldreizen), lekker van luxe kan genieten. Zo kan je een hotel boeken in de buurt van het vliegveld of dichter bij huis. Praat samen lekker bij en laat de reiziger genieten van een heerlijke douche na een lange vlucht of ga naar de sauna. Vaak zit er ook een sauna bij een hotel, maar dit kan je natuurlijk ook los van elkaar boeken.

Welkom thuis cadeau hotel

6. Reis cadeaubon

Als je gearriveerde vakantieganger of reiziger de smaak te pakken heeft kan je hem of haar een toepasselijk cadeau geven. Denk hierbij aan de ‘Ik wil meer reizen cadeaubon’ of de ‘Vakantiecheque’. Er zijn diverse mogelijkheden waarmee je een leuk welkom kan schenken en dit is er zeker één van!

Zorg vooral dat diegene die terugkomt zich weer helemaal thuis voelt en naast de cadeaus ook van jullie gezelschap geniet!

Heb jij leuke welkom-thuis ideeën? Laat ze achter in de reactiesectie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*