Home > Reis thema's > Actieve reizen > Een wereldreis maken en werken in het buitenland
pexels-photo-490466 (1)

Een wereldreis maken en werken in het buitenland

Iedereen droomt wel eens van ‘de grote ontsnapping’; je thuisland voor een lange tijd even laten voor wat het is en de wereld rondtrekken. Wij vinden dat een wereldreis maken en ervaringen opdoen in verre landen iets is wat je tenminste één keer in je leven gedaan moet hebben. Waar veel mensen tegenaan lopen is echter het kostenplaatje: hoe ga je zo’n lange reis in hemelsnaam bekostigen? Gelukkig zijn er in het buitenland voldoende mogelijkheden om jezelf financieel te blijven ondersteunen. Hoe je dat doet?

De voorbereiding

Een lange reis maken en het vinden van werk in het buitenland, valt of staat met een goede voorbereiding. Om op reis te kunnen gaan heb je geld nodig. Het is handig om van tevoren al een redelijk budget te hebben, zodat je de reis kan bekostigen. Eventuele financiële gaten in de planning (als er even geen inkomsten zijn) kun je hiermee opvullen. Hieronder kun je zien hoeveel je ongeveer per bestemming kwijt bent.

schema kosten wereldreis

Wil je een half jaar in Azië reizen? Dan ben je dus ongeveer 5000 euro kwijt. Dit is echter alleen als je geen verdere inkomsten hebt; als je in het buitenland gaat werken kan je natuurlijk een aardig zakcentje verdienen.

Werken in het buitenland

Wil je als je eenmaal op reis bent geld verdienen? Er zijn een aantal mogelijkheden om imkomsten te genereren in het buitenland, en met een beetje geluk reis je nagenoeg gratis! Wat dacht je van:

  1. Engelse les geven: vooral in de Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen staan scholen vaak te springen om goede leraren Engels. Benader eens een aantal scholen in de buurt van je bestemming en bekijk of er vraag naar is. De Engelse taal moet je uiteraard wel goed kunnen beheersen. Daarom wordt er vaak gevraagd naar een TEFL (Teaching English as a Foreign Language)-cerficitaat. Ter voorbereiding zou je dus zo’n cursus kunnen doorlopen; deze is internationaal erkend en opent een hoop deuren om je financiële plaatje te voorzien van een extra impuls!
  2. Een werkvisum aanvragen: bepaalde landen verlenen werkvisums voor een aantal maanden, waardoor vrijwel niets je tegenhoudt om aan de slag te gaan in het bestemmingsland. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld naar Australië gaat: er zijn daar gigantische stroken land, en de boeren en telers die erop verbouwen kunnen wel wat extra handen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld appels gaan plukken, of in een wijngaard gaan werken. Daar kun je aardig wat geld mee verdienen!
  3. Achter de bar: de klassieke job voor de reiziger! Ook in andere landen hebben ze horecatijgers Voor een paar uur per dag of nacht kun je het de andere vakantiegangers in badplaatsen erg naar hun zin maken. En als je vrij hebt, kun je zelf genieten van je vakantie.

Druiven aan boom in wijngaard

Waar je verder op moet letten

Er zijn natuurlijk voor elke reis nog andere dingen waar je op moet letten. Denk hierbij aan:

  • Reisverzekering: de meeste reisverzekeringen gelden alleen als je na een korte tijd weer terug bent in Nederland. Maar er zijn ook lange reisverzekeringen te verkrijgen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ziekte, diefstal en ongelukken.
  • Vaccinaties/inentingen: voor veel bestemmingen is het verstandig om je goed voor te breiden op ziektes. Goede vaccinaties en preventieve medicatie helpt je hierbij. Vermijd onnodig risico en zorg ervoor dat je beschermd bent.

Heb jij verder nog reistips of werktips op reis die we missen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten! Vergeet daarbij niet deze blog te delen op social media. Veel reisplezier!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*