Home > Reisbestemmingen > Europa > 4 onmisbare tips voor een geslaagde stedentrip in Berlijn
Berlijn stedentrip

4 onmisbare tips voor een geslaagde stedentrip in Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland en de populairste bestemming voor een stedentrip in het land. De stad die meer dan 3 miljoen inwoners telt, een beruchte geschiedenis kent en een tal aan activiteiten te bieden heeft die in de blog post hieronder besproken zullen worden.

Architectuur

De Brandenburger Tor is één van de belangrijkste en bekende bezienswaardigheden van de stad. Het is ook hét hedendaagse symbool van (het herenigde) Berlijn. De Brandenburger Tor is de enige oude stadspoort (1788) in Berlijn die nog overeind staat op het plein Pariser Platz. De poort is omringd door ambassades en erg indrukwekkend om te zien. De Berlijnse muur is bijna geheel verdwenen maar het blijft een toeristenlokker, ondanks de geschiedenis die erbij hoort. De muur is niet perse mooi maar vooral indrukwekkend om te zien. Het is een symbool van de Koude Oorlog, de machtsstrijd tussen het kapitalistische westen en het communistische oosten. De muur is nu bewerkt door lokale bekende en onbekende kunstenaars die er hun gedachten en ideeën op los hebben gelaten met graffiti.

Winkelen

Wat is een stedentrip zonder shoppen…..niks dus! 3 gebieden die ideaal zijn om te shoppen zijn de Kurfürstendamm, Alexanderplatz en de Hackeschen Markt. De grootste winkelboulevard in Berlijn is de Kurfurstendamm. Het is een brede boulevard (lees ook lang, wel 3,5 km!) gelegen in het stadsdeel Charlottenburg. Een ander populair winkelcentra met een grote keuze aan (bekende) winkels is op de Alexanderplatz. Het is een van de belangrijkste pleinen in Berlijn en ligt in de centrum-wijk Mitte. Het plein word steeds meer uitgebreid met grote winkelketens zoals de Primark en C&A. Er is ook een groot warenhuis te vinden, het Galeria Kaufhof. Er zijn helaas geen terrasjes op het plein maar als je iets doorloopt vind je er om de hoek een handjevol. Wil je toch liever uniekere winkels bezoeken dan zou ik je aanraden om naar de Hackescher Markt te gaan. Dit winkelgebied bevat veel galerijen en winkels van zowel bekende als onbekende designers. De prijzen liggen echter wel wat hoger dan de normale winkels.

Eten en drinken

Of je lekker kunt eten in Berlijn? Alleen maar! En nog voor heerlijke prijzen ook. Vind je het lekker om naast de braadworst iets anders te eten? Denk dan aan Bosco Berlijn, een heerlijk Italiaans restaurant met een klein maar modern menu en een prachtig interieur. Eet je liever vegetarisch? Geen probleem. Breng een bezoekje aan Cookies Cream (het is toch echt een restaurant). De open keuken geeft je een blik in hoe de heerlijke gezonde gerechten met groente, fruit, noten en zaden worden bereid. Om terug te komen op de Hackescher Markt is het naast een geweldige plek om te shoppen ook een verzamelplek van eet-en drinktentjes rondom het station. Het station heeft in-en buitenom restaurants zitten. Er is een groot hof waar s ‘avonds naast gegeten, gelachen -en gedronken ook veel gedanst wordt.

Uitgaan

Om te beginnen bij een van de grootste clubs van Berlijn is Watergate niet te missen.De club ligt precies op de grens tussen de twee districten Friedrichshain en Kreuzberg. De club heeft een erg indrukwekkende ligging (het ligt direct aan de Spree), een prachtig interieur en er treden regelmatig grotere, populaire dj’s op in de Watergate. Houd je meer van een intiemer gezelschap waar je lekker kan loungen, kletsen en genieten van de muziek? Ga dan naar Mein haus am see, een middelgrote bar/club waar een verscheidenheid aan banken op je wacht. Er word een verdieping lager ook gedanst. Misschien wil je ook nog wel eventjes op de schommelstoel, hoe heerlijk is dat! Een club die er van buiten niet bepaald spectaculair (lees pauper) uitziet is de Berliner club bij Ostkreuz. Als je eenmaal binnen bent zijn er 2 verdiepingen tot je beschikking. Er is ook nog een grote tuin waar je lange zomeravonden kan genieten van de gezelligheid.

 

Wij wensen je veel plezier en geniet van Berlijn!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*