Home > Reisbestemmingen > Europa > De 5 hoogtepunten van Florence die je niet mag missen!
Florence stedentrip

De 5 hoogtepunten van Florence die je niet mag missen!

Florence is de hoofdstad en tevens ook drukstbezochte stad van de Italiaanse regio Toscane. De stad is perfect voor een weekend of langere vakantie. Er valt enorm veel te zien en te doen, lees verder om te ontdekken wat er allemaal is.

Bezienswaardigheden

Santa Maria del Fiore is de kathedraal van Florence. De basiliek is door de enorme koepel het symbool van de stad geworden. De Santa Maria del Fiore is gewijd aan de Heilige Maagd Maria. Het binnenste deel is prachtig gedecoreerd.

De Ponte Vecchio is een drukbezochte brug door groepen toeristen, vaak onder leiding van een gids. Het uitzicht op de brug is prachtig vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Op de brug zelf zijn opvallend veel juwelier -en goudwinkels te vinden.

Het Uffizi museum bevind zich in het hart van Florence. Het museum bevat werken van onder andere: Botticelli, Giotto, Michelangelo, Leonardo da Vinci et cetera. De enorme collectie bestaat uit werken van over heel de wereld, voornamelijk van periodes tussen de 12e en 17e eeuw. De kunstcollectie is verspreid over 45 hallen en 2 verdiepingen in het historische paleis dat nu als museum dient. Let wel op dat je ver van tevoren je tickets boekt. Het is een drukbezocht museum dus zo zorg je ervoor dat je de wachtrij overslaat.

Een ander mooi museum is het Palazzo Vecchio met werken van Donatello, Pontormo en Mantegna. De muren zijn beschilderd met gouden lelies door Giorgio Vasari en emblemen van Florence en fresco’s van Romeinse staatlieden. Er is enorm veel te zien in verschillende zalen. Je kunt een tablet en audioguide samen met je ticket reserveren. Dit is goed voor een tour door het museum van 2 uur.

Het Piazzale Michelangelo (plein) ligt op een heuvel en biedt een goed uitzicht op Florence. Centraal op het plein staat een gedenkteken voor Michelangelo. Vanaf het plein zie je de Ponte Vecchio, de Santa Maria del Fiore, het Uffizi museum en de Palazzo Vechhio. Een mooi uitzicht en afsluiter van je reis dus!

Tip

Florence is een zeer populaire stedenbestemming in Toscane en ga er maar vanuit dat je niet de enige bent. Een goede tip is om de Firenze card aan te schaffen. Deze kaart kost €72 en biedt toegang tot 72 musea met een geldigheid van 72 uur. De kaart biedt voorrang in de rijen bij musea zonder reservering en geven je ook toegang tot de musea. Daarnaast is de kaart ook te gebruiken voor het openbaar vervoer. En als je toch in Florence bent vergeet dan niet om de steak fiorentina te bestellen. Het merkwaardige stuk vlees van wel 1 kg staat erom bekend zeer smakelijk te zijn en rauw gegeten te worden (echt rare dus).

Geniet van de cultuur en architectuur in Florence!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*