Home > Reistips > 7 tips om prettig (én het liefst lichtgewicht) te reizen
prettig en lichtgewicht reizen

7 tips om prettig (én het liefst lichtgewicht) te reizen

Ga je op reis? Dat kan met het vliegtuig, maar ook met de trein of auto. In veel gevallen is een trolley erg fijn als je veel moet lopen. Echter is een stevige reistas ook prima te doen en neemt meestal minder plek in beslag. Reistassen zijn lekker ruim en vormen mee in tegenstelling tot een trolley of reiskoffer. Naast je reistas zijn er nog meer handige tips die je eigenlijk niet meer moet vergeten als je gaat reizen.

1. Veel water drinken

De lucht in een vliegtuig is heel erg droog, waardoor je extra water moet drinken. Vermijd juist zoveel mogelijk cafeïne en alcohol.

2. Blijf bewegen

Je zit natuurlijk veel in een vliegtuig. Zelfs als je comfortabel zit is het het beste om toch even te gaan lopen. Ondanks dat er steeds vaker wordt gelopen met een karretje, kun je toch maar beter een aantal keer op staan en op en neer lopen. Probeer dit voor jezelf en voor het cabinepersoneel wel zo gunstig mogelijk te doen.

3. Draag makkelijke kleding

Vooral bij een lange reis is het fijn om iets comfortabels aan te trekken. Wat heel fijn kan zijn is een sweater met capuchon. Lekker zacht en die muts is ook wel erg fijn als je probeert te slapen.

4. Een fijne en ruime tas

Een reistas is gemakkelijk mee te nemen en je hoeft niet steeds je trolley overal tussen te proppen. Met name tijdens een reis in de trein is een reistas toch een stuk prettiger! Een mooie leren (reis)tas kan ook prima voor een zakelijke bespreking.

5. Een sjaal of kleedje

Het kan erg fris worden daarboven in de lucht. Neem een lekkere sjaal mee om als kleedje te gebruiken.

6. Oordopjes meenemen

Neem zowel oordopjes voor het lawaai als voor het kijken van een film mee. Je krijgt niet op iedere vlucht gratis oordopjes en het is best wel zonde om weer nieuwe te moeten kopen als je er thuis waarschijnlijk een heleboel hebt liggen. Nog belangrijker: oordopjes tegen het geluid! Het kan natuurlijk erg rumoerig zijn in een vliegtuig of trein. Gebruik je oordopjes en probeer dan lekker wat te slapen, zodat je uitgerust op je eindbestemming aan komt.

7. Een lekker boek

Natuurlijk is alleen multimedia en digitalisering ook niet alles. Ouderwets ontspannen met een goed boek is net zo fijn. Gebruik alsnog je oordopjes om je helemaal af te sluiten van al het lawaai in het vliegtuig! 😉

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*