Home > Reisbestemmingen > Europa > 3x Lekkere restaurants in Dordrecht
restaurants-dordrecht

3x Lekkere restaurants in Dordrecht

Dordrecht is een leuke culturele stad om een dag naartoe te gaan als je wilt cultuur snuiven of om lekker te winkelen. Als je beide wilt doen, kun je er zelfs een weekendje van maken, want op zondag is het koopzondag in Dordrecht.  Als je dan toch in Dordrecht bent, dan is een hapje eten in een tof restaurant een leuke toevoeging aan je trip! Bij de volgende drie restaurants in Dordrecht ga je zeker een verrassende avond tegemoet met lekker eten: Post, Villa Augustus, Brut.

Het eerste leuke restaurant in Dordrecht: Post

Post is een grote zaak gevestigd aan de Johan de Wittstraat. Dat is vlakbij het centrum,  maar nog veel fijner is dat Post op 5 minuten afstand van het station zit. Dus kom je van buitenaf, dan hoef je niet per se met de auto te komen. Je stapt namelijk ook gemakkelijk op de trein. Naast dat Post dus een perfecte ligging heeft, kun je er een fantastisch ontbijt, lunch, diner of after dinner borrel nuttigen.

Voor de deur heeft Post een groot terras met een aparte rookvrije zone, wat natuurlijk heel fijn is voor niet-rokers. Wanneer je naar binnen gaat, loop je bijna direct tegen de enorme bar aan die het restaurant optisch in tweeën deelt. Links vanaf binnenkomst wordt er lekker gegeten en rechts wordt er voornamelijk geborreld. Het leuke aan dit restaurant in Dordrecht is dat Post een verrassende kaart en je kunt zelfs kiezen voor shared dining. Daarmee is het zeker de moeite waard om een blik te werpen op de menukaart, omdat Post dé plek is voor lekker eten in Dordrecht!

restaurant-dordrecht-post
Bron: Restaurant Post

Lekker eten in Dordrecht bij Villa Augustus

Villa Augustus is een bijzondere plek in Dordrecht. Het restaurant ligt niet gevestigd in het centrum van Dordrecht. Hierdoor zul je met de auto of bus erheen moeten of lopend gaan.

Het is het namelijk helemaal waard. Villa Augustus zit gevestigd in het voormalige pompgebouw en heeft daardoor een historisch uiterlijk met een hip innerlijk. Naast deze bijzondere combinatie verbouwen ze ook hun eigen groente, fruit en kruiden die direct na oogsten naar de keuken gaan om te gebruiken. Zeker een bijzonder concept, waarbij ook nog eens heerlijke, bijzondere en verrassende gerechten op het menu staan. Als het mooi weer is, ga dan zeker buiten zitten als er plek is, want dan kun je genieten van het uitzicht op de tuin van Villa Augustus. Echt één van de meest bijzondere restaurants in Dordrecht!

Bron: Villa Augustus

BRUT in Dordrecht

BRUT is een ‘food & wine bar’ en ‘burgers & steaks restaurant’ in het centrum van Dordrecht. Nu denk je misschien: ‘huh, heeft BRUT twee verschillende vestigingen?’’. Niet helemaal, het is gevestigd in twee panden naast elkaar waar je van de ene kant naar de andere kant kunt lopen. Ook met mooi weer is het ontzettend leuk om bij BRUT een hapje en een drankje te doen, want ze hebben een mooie tuin waar je heerlijk kunt zitten. Gezellig eten onder het genot van goed gezelschap en een Gin cocktail.

BRUT heeft niet alleen een vaste vestiging in Dordrecht, maar ook een foodtruck: BRUT op wielen. Een foodtruck waarbij hun signature gerecht Fish and Chips is. Zo is BRUT van heel veel markten thuis.

Bron: BRUT

Meer weten?

Ga jij wel eens uit eten in Dordrecht? Laat weten het weten in de comments en wij zijn ook benieuwd voor welke restaurants jij kiest! Ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar één van deze drie restaurants in Dordrecht? Wij zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Kijk voor meer leuke steden naar deze Nederlandse steden top 10! Wist je dat je ons ook kunt volgen op Instagram, Facebook en Pinterest voor meer inspiratie, reistips en veel meer.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*