Home > Reistips > Veiligheid: waar moet je aan denken als je op reis gaat?
op reis veiligheid

Veiligheid: waar moet je aan denken als je op reis gaat?

Wanneer je deze blog gelezen hebt, zit je waarschijnlijk bomvol inspiratie voor je volgende reis. Of het nu gaat om een stedentrip, een langere vakantie of gewoon een dagje weg: je hebt ongetwijfeld een bestemming kunnen vinden waar je enthousiast van wordt. Waar wacht je nog op? Lekker boeken! Stap die auto in, en gaan. Als fanatieke reisliefhebber weet je natuurlijk als geen ander wat er komt kijken bij het plannen van je reis en waar je allemaal rekening mee dient te houden. Echter: dat betreft vaak dingen voor de reis zelf. Het regelen van accommodatie, het plannen van tripjes om alles te zien wat je zou willen zien, enzovoort. Er is echter nog veel meer waar je rekening mee kunt houden. Alleen al op het gebied van veiligheid kun je een aantal zaken regelen om echt zorgeloos op reis te kunnen gaan.

Veilig op reis en je huis veilig achterlaten

Reizen is genieten. Je wilt je natuurlijk zo veel mogelijk bezighouden met je reis en helemaal niet hoeven te denken aan veiligheid en dat soort zaken. Juist door van tevoren een checklist door te nemen en ervoor te zorgen dat je qua veiligheid je zaakjes in orde hebt, ga je een stuk relaxter op reis en zul je eenmaal op bestemming ook meer kunnen genieten. Als je gaat reizen, dan wil je dit veilig doen. Zowel onderweg als op bestemming wil je de zekerheid hebben dat je alles goed hebt geregeld. Maar denk ook aan je huis: terwijl je weg bent, wil je natuurlijk ook dat je huis veilig is. Dit is hoe je alles goed regelt.

1. Zorg voor een goede autoverzekering

Ga je met de auto op reis? Zorg dan voor een goede autoverzekering. Natuurlijk ben je er al een, maar het kan helemaal geen kwaad om van tevoren even te kijken of je over de gewenste dekking beschikt. Autopech of ongevallen zijn een van de voornaamste redenen waardoor vakanties worden verpest. Check dan ook even online of je wel de beste autoverzekering afgesloten hebt, of dat een andere verzekering beter voorziet in je behoeften.

2. Veiligheid in de auto

Zorg ook in de auto voor de benodigde veiligheid. Al het papierwerk moet in orde zijn, uiteraard. Regel ook van tevoren een goede reparatieset, EHBO-kit, een gevarendriehoek en veiligheidsjacks, vignetten (indien van toepassing) en neem ook de belangrijkste vloeistoffen voor je auto mee (olie, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof).

3. Laat je huis veilig achter

Je kunt natuurlijk altijd aan buren, vrienden of familie vragen om een oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent, maar waarom zou je niet investeren in een beveiligingscameraatje? Je hebt voor een paar tientjes tot iets meer dan honderd euro een exemplaar dat je binnen neer kunt zetten en waarmee je bijvoorbeeld je deur in de gaten kunt houden. Je kunt via je smartphone op afstand de beelden van de camera bekijken en ook een melding krijgen op je telefoon wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*