Home > Reistips > Op vakantie met de caravan? Houd rekening met deze 3 zaken
caravan verzekering

Op vakantie met de caravan? Houd rekening met deze 3 zaken

Lekker hoor, het is weer vakantietijd. Sommige mensen gaan uren in de auto zitten om maar zo snel mogelijk in hun hotel of appartement te kunnen zijn. Andere mensen vouwen zich een dag lang op in een vliegtuig op weg naar tropische oorden. Maar het kan ook een stuk relaxter. Met de caravan! Je rijdt onderweg een stuk rustiger en als het tijd is voor pauze doe je zó de caravan open en heb je alle voorzieningen binnen handbereik. Even een kopje koffie, een dutje of gewoon lekker onderuitgezakt een halfuurtje voor je uit staren, het kan allemaal als je op reis bent met een caravan. Maar houd wel rekening met een aantal zaken, want een vakantie met de caravan is wel een beetje anders dan de gewone autovakantie. Deze 3 zaken moet je zeker niet vergeten.

1. Het rijden

Wat je online ook leest, in elk lijstje met tips als je gaat reizen met een caravan zul je iets zien over het rijden. Het rijden met de caravan is heel anders dan gewoon rijden met een auto. In principe mag iedereen met rijbewijs B een auto met caravan erachter rijden, als het totaalgewicht van de hele combinatie niet zwaarder is dan 3500 kilo. Monteer extra spiegels om voldoende zicht te hebben en oefen vooral een aantal keer thuis met rijden, want het is flink wennen. Ruimere bochten, langzamer optrekken en van baan wisselen met een caravan achter je auto is wel even wat anders dan rondsjezen in je auto zoals je gewend bent.

2. Verzekeringen

Een ander belangrijk punt zijn de caravanverzekeringen. Je bent verplicht de caravan aan te melden bij een verzekeraar en mag niet onverzekerd de weg op. Bij het aanvragen van de verzekering vul je dingen in als het bouwjaar, de nieuwwaarde, de opties op de caravan en het type. Let op! Ook een vouwwagen moet aangemeld worden bij een verzekeraar, want dit wordt ook als caravan gezien. Let er bij het afsluiten van een verzekering op welke waarde je uitgekeerd krijgt bij schade of diefstal en kijk ook naar de schades die wel en niet onder de verzekering vallen.

3. De accommodatie

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om die knusse terrassencamping in Zuid-Frankrijk te boeken, denk wel even goed na of het ook zo’n leuk idee is als je met een caravan aan komt. Want de hellingproef is al een hele onderneming met zo’n combinatie, laat staan het goed inparkeren op de camping. Je kunt gelukkig tegenwoordig de nodige elektronica kopen om het inparkeren en manoeuvreren makkelijker te laten verlopen, maar hou er rekening mee dat je flink wat ruimte nodig hebt.

Ben jij al klaar voor de caravanvakantie van dit jaar? Kies een mooie plek uit of ga lekker op de bonnefooi, maar wat je ook doet, geniet ervan! Goede reis!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*