Home > Reistips > Op vakantie naar Ibiza? 3 tips!
vakantie ibiza

Op vakantie naar Ibiza? 3 tips!

Ga je dit jaar op vakantie naar Ibiza? Naar het Spaanse eiland waar zon, zee, strand, cultuur en feestjes samenkomen? Dan kan je vast wel wat extra tips gebruiken. Want dat maakt jou vakantie alleen maar beter.

Voor de actieveling

Ben je gek op zwemmen en de zee? Dan is duiken of surfen in Ibiza zeker iets voor jou. Het water is enorm helder en als het weer mee zit, zijn er goede golven aanwezig. Snorkelen in Ibiza is ook een hele ervaring waard, met de prachtige vissen rondom de klif. Geef je de voorkeur aan gewoon zwemmen? In dat geval is het bezoeken van een van de waterparken zeker de moeite waard.

In Ibiza is zoveel te beleven en te zien, of je nu kiest om te gaan wandelen, fietsen of golven. Niets is te gek, is het tijd om uit te rusten? Neem dan plaats op een van de gezellige terrasjes en kijk s ’avonds naar een prachtige zonsondergang.

Verken de stad

Zijn jullie er klaar voor om de cultuur te gaan ontdekken? Ga dan zeker een kijkje nemen bij de oude stad Dalt Vila, een oude stadskern met bijzondere doolhofachtige straatjes. Ooit al eens een panoramische uitzicht over Ibiza stad willen zien? Dat kan natuurlijk ook hier, neem plaats en laat alle indrukken op je afkomen. Als je meer plekken tegelijk wilt gaan bezoeken is het aan te raden om een te kiezen voor scooters. Een scooter huren in Ibiza geeft je de vrijheid en kans om alles te zien wat je wilde zien.

Eten & Drinken

Je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat je niets lekker zult vinden want in Ibiza is bijna alles verkrijgbaar, van tapas tot paella en zelfs chinees of een stuk biefstuk kan je hier gewoon bestellen. Natuurlijk mag de sangria niet ontbreken en een avondje tapas is uiteraard lekkerder dan in Nederland.

Vergeet ook niet om een bezoekje te nemen aan de hippiemarkten in Ibiza, informeer van te voren goed wanneer en waar deze worden gehouden. Het is een hele beleving om hierbij aanwezig te zijn. De sfeer, de gastvrijheid en de andere kraampjes als die wij gewend zijn maakt het juist zo leuk. Je kan er zeker slagen voor een souvenir.

About Otto van der Laar

One comment

  1. Informatief artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*