Home > Reistips > Op vakantie naar Schotland? Laat je inspireren door deze 3 reistips
reistips vakantie schotland

Op vakantie naar Schotland? Laat je inspireren door deze 3 reistips

Schotland is dankzij haar veelzijdigheid een fantastisch vakantieland. Het zien van de vele Schotse bezienswaardigheden staat dan ook bij veel reizigers hoog op de bucketlist. Het ruige Schotse land is minder geschikt voor wie op zoek is naar een eenvoudige strandvakantie. Ben je echter dol op prachtige uitzichten, stevige wandelingen, geweldige steden, vriendelijke mensen en prachtige kastelen? Dan zal je ongetwijfeld verliefd worden op dit bijzondere land. Ontdek enkele parels van Schotland dankzij een mooie rondreis of een korte stedentrip. Laat je daarbij inspireren door onderstaande drie reistips.

1. Bezoek Edinburgh tijdens je reis naar Schotland

Schotland is natuurlijk bij uitstek het land van de ongerepte natuur, prachtige lochs en spectaculaire kliffen. Het land is echter ook heel geschikt om te bezoeken in het kader van een stedentrip. Een bezoek aan Edinburgh is namelijk echt de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Edinburg Castle, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Loop ook zeker de Royal Mile af, de hoofdstraat van de oude stad. Hier vind je prachtig gebouwen, winkels en straatartiesten. Old Town is met haar smalle, karakteristieke steegjes, sowieso zeker het bezoeken waard. Breng ten slotte een bezoek aan het nog onontdekte Dean Village. Deze bijzondere wijk voelt aan als een klein dorpje. Op loopafstand van het drukke centrum vind je hier een prachtig authentiek stukje Schotland.

2. Schotland vakantie tip: ga wandelen in de Highlands

Wie een rondreis door Schotland maakt, mag natuurlijk een bezoek aan de Schotse Hooglanden niet overslaan. Wandelen in Schotland is echt fantastisch door het gevarieerde en ongerepte landschap. Trek er daarom een aantal dagen voor uit om de Highland te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Glencoe en maak een wandeltocht naar Fort William. In de Schotse Hooglanden vind je meer dan voldoende routes voor zowel beginnende, als meer gevorderde wandelaars. Bovendien kunnen ook fanatieke bergbeklimmers hun hart ophalen in dit prachtige stukje Schotland. Online vind je tal van uitdagende routes.

3. Ga naar een whisky proeverij tijdens je vakantie Schotland

Schotland heeft echter meer te bieden dan mooie steden en een geweldige natuur. Naast het land van de beroemde Highlands, is het namelijk ook het land van de echte Schotse whisky. Na een aantal dagen wandelen of winkelen, is het daarom leuk om deze landelijke specialiteit nog beter te leren kennen. Ga bijvoorbeeld whisky vergelijken tijdens een proeverij in een Schotse distilleerderij. In het land vind je meer dan 100 distilleerderijen en aan de meeste mag je als toerist een bezoek brengen. Hier wordt de nationale trots van Schotland gemaakt en elke distilleerderij heeft zijn eigen karakter en charme. Ontdek alle geheimen van deze Schotse traditionele drank tijdens een bezoek, met of zonder gids, aan deze indrukwekkende ambachtsplaatsen.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*