Home > Reisbestemmingen > Europa > 5 tips en bezienswaardigheden voor een weekendje Kopenhagen
weekendje Kopenhagen tips

5 tips en bezienswaardigheden voor een weekendje Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en perfect voor een stedentrip. Vanaf Schiphol is het ongeveer een uurtje of zelfs minder vliegen. Met het vliegtuig ben je er dus zo, maar je kunt de stedentrip ook met de trein of auto starten. Het reizen met de trein of auto duurt natuurlijk wel langer dan met het vliegtuig. Kies daarom het vliegtuig wanneer je een weekendje Kopenhagen wilt plannen. Als je dan toch aan het plannen bent, kun je de volgende 5 Kopenhagen tips en bezienswaardigheden meenemen in je schema! Je kunt hier tenslotte heel goed cultuur snuiven.

1. Nyhavn

Kopenhagen is een heel rustgevende stad, waar op de meeste plekken helemaal niet zoveel mensen zijn, maar bij de Nyhavn is anders. Nyhavn is naast Strøget – de langste autovrije winkelstraat van Europa – het drukst bezocht door toeristen. Heel begrijpelijk, want deze haven is een lust voor het oog en fotografen. Daarbij kun je hier heel gezellig op het terras zitten en voortreffelijk eten, maar dit kun je eigenlijk in heel Kopenhagen.

nyhavn Kopenhagen tips

2. Christiania

Deze enclave, ook wel Vrijstad Christiania genoemd, is in 1971 opgericht en door de oprichters zelf onafhankelijk verklaard. Nu is Christiania semi-onafhankelijk en is een bezoek aan Christiania een bijzondere ervaring.Het is net een dorp binnen in een stad, waarbij je echt het gevoel hebt dat je in een heel andere wereld loopt. Denk er wel aan dat de inwoners bezoekers van hun ‘’dorp’’ leuk vinden, maar ze zijn wel heel erg gesteld op hun privacy en waarderen camera’s/telefoons niet. Houd daarom je camera en/of telefoon opgeborgen in je tas.

3. De Kleine Zeemeermin in combinatie met een boottocht

De Kleine Zeemeermin heeft haar standbeeld te danken aan de schrijver van het sprookje, Hans Christian Andersen, die uit Denemarken komt. De Kleine Zeemeermin is iconisch voor Denemarken, maar het standbeeld is in werkelijkheid niet heel groot. Toch hoort het beeld wel een beetje tot de Kopenhagen bezienswaardigheden tijdens deze leuke stedentrip. Met een boottocht zie je de stad vanuit een heel ander oogpunt en waarschijnlijk ook andere plekken die je anders niet zou zien. Tijdens de boottocht kom je gelijk langs het standbeeld en heb je haar toch even gespot. Twee vliegen in één klap! Buiten zitten op de boot in het winterweer is wel fris. Karaokebar: Sam’s Bar

4. Een fiets huren

Deze Kopenhagen tip is eigenlijk geen bezienswaardigheid, maar een activiteit. Toch kun op je deze manier wel veel Kopenhagen bezienswaardigheden zien. Daarom is een fiets huren in Kopenhagen een leuke tip. Het fijne is dat Kopenhagen ook beschikt over fietspaden dus je hoeft niet met gevaar voor eigen leven tussen de auto’s door te fietsen. Let wel op dat je het beste een fiets kunt huren bij een vaste fietsverhuur en niet bij de losse fietsen. Vaak betaal je bij de vaste punten voor het huren van een fiets minder dan bij de losse fietsen.

fietsen-kopenhagen-tips

5. Karaokebar: Sam’s Bar

Dit is één van de beste Kopenhagen tips die je kunt krijgen! Misschien dat een karaokebar sommige van jullie afschrikt, maar niet te snel! Dit is echt een heel gezellige bar, want Sam’s Bar is ook gewoon een heel gezellige bar. Natuurlijk wel waar mensen karaoke zingen, maar er zitten soms echt pareltjes tussen waarbij mensen de sterren van de hemel zingen. Dus houd je van karaoke ga dan zeker een kijkje nemen, want je hebt het gegarandeerd naar je zin in deze zingende kroeg. Ook als je zelf niet wilt zingen, maar het wel leuk vindt om ernaar te kijken dan is het alsnog heel gezellig.

Meer weten?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze tips voor een weekendje Kopenhagen? Of weet jij nog meer Kopenhagen tips en bezienswaardigheden die we niet mogen missen? Laat het dan weten in de comments. Voor meer reistips kun je Need to Travel ook volgen op Instagram, Facebook en Pinterest.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*