Home > Reistips > 4x waarom een creditcard meenemen op reis handig is
creditcard meenemen op reis

4x waarom een creditcard meenemen op reis handig is

Hoewel we in Nederland nog niet echt overtuigd zijn van de creditcard zien we wel een groei in het gebruik ervan in het buitenland. Sterker nog: een creditcard meenemen op vakantie is hartstikke handig! Op veel plekken in het buitenland kun je alleen maar met een creditcard betalen. Neem bijvoorbeeld Amerika; daar is het heel normaal om juist met je creditcard te betalen in plaats van met je gewone betaalpas, zelfs wanneer je in de supermarkt bijvoorbeeld je boodschappen afrekent. Het is dus niet alleen handig om fijn betaalgemak te hebben, in sommige landen is het soms zelfs verplicht. In dit artikel vertellen we je wat meer over waarom een creditcard meenemen op reis een goed idee is.

Een creditcard biedt gemak en is veilig

Het grootste voordeel van een creditcard aanvragen en meenemen op reis is dat je gemakkelijk, snel én veilig kunt betalen. Dat geldt niet alleen voor betalingen in een winkel of in een hotel, maar ook voor bedragen die je bij een pinautomaat opneemt. Er zijn verschillende creditcards met diverse voorwaarden aan te vragen. Creditcards vergelijken helpt bij het maken van de juiste keuze voor een creditcard die het beste bij jouw reisstijl past.

Creditcard is handig bij online boeken

Wanneer je aan het rondreizen bent en je je in een toeristische omgeving bevindt, is het wel zo fijn dat je tussendoor alvast een accommodatie kunt boeken in plaats van op de bonnefooi ergens naartoe te gaan. Online een hotel boeken kan al gemakkelijk via je smartphone wanneer je internet én een creditcard hebt. Je zult zien dat je niet bij alle aanbieders een creditcard nodig hebt; soms kun je ook betalen bij aankomst of een boeking betalen met iDeal. Toch is het wel een fijn idee om voor de zekerheid een creditcard mee te nemen wanneer je tijdens je reis boekingen wilt maken.

Verplichte borg bij autohuur

Heb je net een heerlijke vakantie naar bijvoorbeeld Gran Canaria geboekt en wil je een auto huren om het eiland te verkennen? Hartstikke leuk, maar houd er rekening mee dat je bij het huren van een auto eigenlijk altijd wel een creditcard nodig hebt. Op die manier heeft de verhuurder meer grip op de borg en heb jij als huurder op jouw beurt ook zicht op wat er exact wordt afgeschreven. Een groot voordeel hierbij is dat je samen met je creditcardaanbieder een eventuele onterechte transactie kunt onderzoeken, iets wat je met een gewone betaalpas niet zou kunnen doen.

Aankopen zijn verzekerd met creditcard

Daarbij komen we direct op het volgende punt: met een creditcard ben je namelijk automatisch verzekerd. Alle aankopen die je betaalt met je creditcard zijn 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Bij sommige aanbieders is deze garantie zelfs het dubbele! Heb je dus net een nieuwe zonnebril of een nieuwe fotocamera gekocht op reis en gaat deze stuk? No worries wanneer je dit item met je creditcard hebt afgerekend: je krijgt namelijk gewoon je geld weer terug. Dat geldt overigens ook voor kosten die je onverwacht moet maken op vakantie. Moet je bijvoorbeeld een extra hotelnacht boeken omdat je vliegtuig flink is vertraagd? Als je je reis volledig met je creditcard hebt geboekt, krijg je deze extra kosten gewoon vergoed.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*