Home > Reistips > De 7 mooiste wandelgebieden van Europa
Wandelgebieden Europa

De 7 mooiste wandelgebieden van Europa

Wie van wandelen houdt, is in Europa op de juiste plaats. De mogelijkheden om hier te wandelen zijn onbegrensd. Ons continent heeft namelijk een ongekende verscheidenheid aan natuurgebieden en landschappen, ideaal voor LAW’s, oftewel lange afstandswandelingen. Van het noorden tot het zuiden, van het oosten tot het westen strekken zich gebieden uit met allen een ander klimaat, cultuur, landschap en omgeving. Wij zetten de mooiste wandelgebieden in Europa voor je op een rijtje.

Madeira

Het Europese eiland bij uitstek om te wandelen! Wandel langs levada’s, oude irrigatiekanalen, loop met een zaklamp door tunneltjes en ontdek zo het verrassende landschap van dit Portugese eiland.

IJsland

IJsland is niet alleen een walhalla voor avonturiers en natuurliefhebbers: ook wandelaars kunnen hier prachtige wandelingen maken. De bekendste wandelroute in IJsland is de meerdaagse Laugavegur Trail, de route naar Landmannalaugar. Dat moet je meegemaakt hebben!

Hadrian’s Wall, Engeland

Wandelen langs een Romeinse muur van Keizer Hadrianus in Engeland is iets wat je nooit meer zult vergeten. Hier loopt één van de beroemdste wandelreizen in het Verenigd Koninkrijk. Een topper op Europees gebied.

Wandelen in Hadrians Wall

Bron: ID Travel

Schotland

Wandelen in de Schotse Hooglanden of op de eilanden. De West Highland Way is de bekendste wandelroute in Schotland, maar er zijn ook vele andere bijzondere routes waar je van kunt genieten.

Dolomieten

De bergen in Italië zijn het hele jaar door een prachtig gebied om te wandelen. Het is een van de drukste wandelgebieden van Europa, maar ook een van de mooiste. In de zomer, maar ook in de winter is wandelen in dit deel van Europa leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van sneeuwwandelen?

Andalusië

Andalusië is perfect om te voet te ontdekken: wandel door de onbekende delen van dit Spaanse gebied, langs boomgaarden en pittoreske witte dorpen. Een wandelvakantie om nooit meer te vergeten!

Oostenrijk

Oostenrijk mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Dit is misschien wel hét wandelland van Europa, met zijn betoverende mooie langschap, hoge bergen, heldere rivieren en kletterende watervallen. Hier raak je nooit uitgewandeld!

Om lange afstanden te kunnen wandelen en zo veel mogelijk te ontdekken van wat Europa ons te bieden heeft, is het essentieel om goede wandelschoenen te hebben. Je wilt immers optimaal kunnen genieten van je wandeltrip en niet belemmerd worden door zere voeten!

Wandelen in Oostenrijk

Bron: Roots

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*