Home > Reisbestemmingen > Afrika > De mooiste reisbestemmingen in Zuid-Afrika
luipaard in het wild bij reisbestemming

De mooiste reisbestemmingen in Zuid-Afrika

Zuid Afrika heeft onwijs veel moois te bieden aan cultuur, natuur, uitzichtpunten, eten en activiteiten. Je kan genoeg beleven en ondernemen in Zuid-Afrika. De mooiste reisbestemmingen hebben we beknopt in onderstaand artikel voor je uitgeschreven. Ontdek ze snel!

Namibië

Wanneer je naar Afrika af wilt reizen hoort daar een Namibië rondreis bij. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen bij Windhoek, langs de fish river canyon en doorreizen naar de Namib woestijn. Er is veel te zien, vooral prachtige landshappen en natuurverschijnsels die je in Nederland nooit zal tegenkomen. Wanneer je in Namibië bent mag je het Etosha National Park zeker niet missen! Dit park heeft een enorm oppervlakte en een prachtige verzameling aan zoogdieren, vogelsoorten, amfibieën en zo verder.

Kaapstad

Een niet te missen plek is uiteraard Kaapstad! Een prachtige reisbestemming in Zuid-Afrika. Breng hier een bezoek aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten, een plek met veel geschiedenis. Wanneer je in Kaapstad bent mag je de tafelberg niet missen, een berg met een prachtig uitzicht net buiten de stad. Ook Kaap de Goede Hoop is een mooie reisbestemming. De indrukwekkende klif biedt je een oneindig uitzicht op de oceaan.

Johannesburg

Johannesburg is de economische hoofdstad van Zuid Afrika. Het is dan wel niet de echte hoofdstad, maar op economisch gebied kan men het wel zo noemen. Er zijn hier veel grote bedrijven gevestigd en een multiculturele bewonerssamenstelling. In Johannesburg is het zeer bekende Apartheid Museum te bezoeken. Als je wilt shoppen, kan je goed terecht in het Carlton Centre Roof of Africa. Een indrukwekkend hoog gebouw (223 meter!) waar meer dan genoeg winkels zijn, maar ook belangrijk een prachtig 360 graden uitzichtpunt op de 50ste verdieping. Voor entertainment kan je goed terecht bij Gold Reef City. Een erg druk maar zeer leuk en verassend pretpark om een hele dag plezier aan te beleven!

Kruger national park

Uiteraard kon deze topper niet ontbreken in de lijst van mooiste reisbestemmingen in Zuid Afrika. Een bezoek is eigenlijk niet compleet te noemen, zonder safari. Het bekendste safaripark is dan ook Kruger national park, met een grote diversiteit aan diersoorten. Hier spot je dan ook ongetwijfeld de ‘Big 5’.

God’s window

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel mooie reisbestemmingen in Zuid Afrika die zich perfect lenen voor een route. Vergeet hierbij ook zeker niet God’s window! Deze panorama route neemt je mee langs prachtige watervallen, indrukwekkend natuurschoon en vele uitkijkpunten. De route heeft je enorm veel te bieden, neem hier dus ook de tijd voor en vergeet je camera niet om de mooiste plaatjes te schieten, waar je thuis nog plezier van hebt.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Ik ben een keer naar Kaapstad geweest, wat was dat mooi! Zou er zo weer naartoe gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*