Home > Reistips > 7 manieren om een zo goedkoop mogelijke reis te boeken
Steden uitgelicht op een kaart

7 manieren om een zo goedkoop mogelijke reis te boeken

Reizen is leuk. Reizen is ook duur. Dat moet ook anders kunnen. Daarom is het altijd handig om te weten hoe je zo goedkoop als mogelijk een reis kunt boeken. Deze zeven tips kunnen je heel goed van pas komen.

1. Vergelijken

De meest bekende manier om geld uit te sparen is natuurlijk het doen van een vergelijking. Ook reizen vergelijken is een beproefde methode om zeker te zijn van de goedkoopst mogelijke optie. Leg de verschillende reizen naast elkaar. Leg ook dezelfde reis bij verschillende aanbieders naast elkaar. Zo vind je de perfecte reis voor de perfecte prijs. Dit geeft je veel meer mogelijkheden dan je dacht.

2. Alternatieven

Probeer je iets meer open te stellen voor de mogelijkheden. Je kunt natuurlijk wel een stedentrip naar Parijs of Londen willen, maar dit zijn ook wel direct hele dure bestemmingen. Terwijl er talloze goedkope stedentrips Europa te vinden zijn. Er zijn namelijk allerlei leuke steden in opkomst die de moeite van het bezoeken waard zijn. Elk land heeft wel zo’n stad in opkomst te bieden.

3. Beste keuze

Kies je een duur hotel of een goedkope camping? Dit klinkt misschien als een open deur, maar het blijft natuurlijk wel één van de meest bekende methodes om ervoor te zorgen dat je goedkoper uit kunt zijn. Wanneer je naar dezelfde bestemming gaat, maar dan in een goedkopere accommodatie, dan wordt het een stuk gemakkelijker om er met een wat kleiner budget een toptijd te hebben.

4. Juiste besteding

Wat vind je belangrijk? Wil je een goede, luxe accommodatie? Of wil je juist lekker kunnen eten. Je snapt al waar dit naartoe gaat. Bepaal voor jezelf wat je het belangrijkst vindt en bespaar dan ook aan de andere kant. Wil je goed slapen, eet dan wat minder duur, wil je goed eten, kies dan een goedkopere slaapplek. Zo simpel kan het echt zijn.

5. Eisen en opties

Als je op reis gaat, dan maak je een lijstje met zaken die je zou willen doen. Bepaal voor jezelf de mate waarin een activiteit voor jou een must is. Zorg dat je de dingen die je echt wilt doen ook echt kunt doen en houd de rest gewoon optioneel. Zo kan je dus nooit te veel hebben uitgegeven voor je alles gedaan hebt wat je wilde doen.

6. Wees slim met boeken

Vergelijken is belangrijk, maar ook het moment van boeken weegt sterk mee. Wanneer je op het juiste moment boekt, dan scheelt dit je zomaar tientallen euro’s op je tickets en je accommodatie. Dat kan bijvoorbeeld door heel vroeg te boeken of door juist op het laatste moment een reis te boeken. Zo spaar je geld uit om in je budget ter plaatse te stoppen.

7. Spring niet uit de band

Tot slot nog een tip die zowel op vakantie als in het dagelijks leven goed kan werken. Spring niet uit de band. Natuurlijk mag je wel gewoon geld uitgeven aan de dingen die je doet. Waarom zou je echter buitensporig gaan doen, alleen maar omdat je op een andere plek dan je woonplek bent? Wees dus gematigd zodat je voldoende aan je budget hebt.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Wat een goede blog! Ik heb een keer op het laatste moment een vlucht geboekt, scheelde inderdaad best wel veel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*