Home > Reis thema's > Hoe combineer je werken en reizen met elkaar?
werken en reizen

Hoe combineer je werken en reizen met elkaar?

Tegenwoordig hoor je steeds meer verhalen van mensen die na het afstuderen niet zijn gaan werken, maar eerst een aantal jaren besluiten de wereld rond te reizen. Want ‘als ze eenmaal werken, komt het er niet meer van’. Is er niet een mogelijkheid om werken en reizen met elkaar te combineren? Zo kun je, terwijl je geld verdient, nieuwe plekken van de wereld zien! Dit kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden.

Internet biedt vrijheid en mogelijkheden

Het hoeft in de huidige maatschappij niet meer nodig te zijn om elke werkdag op dezelfde plek te zitten. Tegenwoordig zijn sollicitatiegesprekken via Skype te voeren en hetzelfde geldt voor overleggen met collega’s. De wereld is kleiner geworden, omdat het gemakkelijker is geworden om te reizen. In een tijd waar vrijwel overal internet te verkrijgen is, is het niet meer noodzakelijk om op één plek te zitten. Met een goede laptop, de juiste verbinding en de cloud kun je overal beschikbaar zijn. Bij het zoeken naar vacatures in de Vacaturebank kun je hier al op letten. Bieden werkgevers flexibiliteit? Heeft het bedrijf een moeder- of zusterbedrijf in het buitenland?

Kies het geschikte werkveld

De meeste banen die in Nederland beschikbaar zijn, zijn ook in het buitenland te vinden. Ook in andere landen vind je ziekenhuizen, communicatiebureaus, sportscholen en beautysalons. Daar zijn ook werknemers nodig. Het kan je veel opleveren om een tijdje in het buitenland aan het werk te gaan, terwijl je een wereldreis maakt. Of misschien heeft het bedrijf waar je werkzaam bent wel een zusterbedrijf in het buitenland waar je ervaring op kunt doen! Je leert direct de taal, cultuur en mensen kennen. Dit neem je weer mee naar Nederland en kan je helpen in je verdere carrière.

Internationale beurzen en evenementen

Veel werkvelden hebben baat bij buitenlandse beurzen en evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheepvaart- en energiebedrijven of non-profit organisaties. Over de hele wereld worden congressen en bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen te delen, elkaar te leren kennen en je product of dienst aan de man te brengen. Door op zo’n functie te solliciteren, kun je reizen tijdens je werk. Wanneer een evenement een week duurt, kun je er dagen, of zelfs weken, aan vastplakken om het land beter te leren kennen.

Fulltime in het buitenland aan de slag

Als je erg reislustig ingesteld bent en niet aan Nederland gebonden wilt zijn, kun je er ook voor kiezen je baan in Nederland op te zeggen en tijdens je wereldreis overal te werken. Er zijn genoeg andere manieren te bedenken om werk en reizen te combineren. Je kunt Engelse les geven, op een cruise werken of aan de slag in de horeca. Wat heeft jouw voorkeur?

De reden dat je interesse in dit artikel hebt, is waarschijnlijk omdat je zelf ook graag (weer) zou willen reizen en de mogelijkheid ertoe hebt. Voor mensen die gesetteld zijn en mogelijk zelfs kinderen in huis rond hebben lopen, kan het lastig zijn om steeds maar weer weken van huis weg te zijn. Wel ligt er vanuit bedrijven steeds meer behoefte in het buitenland, om beter internationaal te werken. Veel mensen hebben niet de mogelijkheid zomaar een tijd naar het buitenland te gaan. Als jij dit wel hebt, kan dit erg waardevol zijn voor een bedrijf.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*