Home > Reis inspiratie > 5 tips voor de ultieme roadtrip!
reistips

5 tips voor de ultieme roadtrip!

Op vakantie gaan kun je op heel veel verschillende manieren doen, maar degene waarmee je de meeste vrijheid ervaart is toch wel een roadtrip. Je kunt zonder een echte planning gaan en staan waar je wilt en je kunt bijna overal komen. Maar hoe pak je zo’n roadtrip nou aan en hoe kun je hem zo leuk mogelijk maken? In deze blog geven wij jou 5 tips voor de ultieme roadtrip!

Een autokoelbox

Tijdens het reizen in de auto moet je natuurlijk ook wat eten en drinken. Dit kan natuurlijk in restaurants en tankstations aan de route, maar soms is het veel leuker om zelf ergens op een prachtige plek te picknicken. In dit geval is het erg handig als je een elektrische koelbox in je auto hebt. Deze autokoelbox kun je aansluiten op de 12V aansluiting van je auto, waardoor je altijd koud en vers eten en drinken bij je hebt. 

Goede muziek

Goede muziek mag niet ontbreken tijdens het maken van een roadtrip. Muziek brengt gevoel en herinneringen, maar je kunt er ook super veel lol mee hebben. Neem dus je favoriete oude cd’s mee of maak afspeellijsten op bijvoorbeeld Spotify. Tip; zorg er wel voor dat je deze thuis al op de wifi download, dit scheelt je heel wat mobiele data op vakantie.

Voor de afwisseling is het ook leuk om af en toe eens de lokale radio aan te zetten. Hier hoor je muziek die past bij de omgeving en die je anders misschien nooit zou luisteren.

Leuke inspiratie

Tijdens het roadtrippen kun je natuurlijk gewoon van A naar B rijden, maar het is veel leuker om onderweg allerlei stops te maken. Zo zie je veel meer van het land, ontmoet je meer mensen en wordt je reis een stuk avontuurlijker. Ter inspiratie kun je boeken/lokale boekjes gebruiken, maar ook gebruik maken van sites en apps als Roadtrippers.com. Deze staan boordevol met leuke restaurant, mooie locaties en gekke bezienswaardigheden.

Navigeren met je telefoon

Je kunt zomaar in het rond gaan rijden, maar het hebben van een plan of richting is natuurlijk wel verstandig. Om de weg te kunnen vinden kun je gebruik maken van kaarten, maar dit is vaak wel een heel gedoe en ouderwets. Je telefoon kun je ook gebruiken als navigatie, zoals met Google Maps. Deze houd ook rekening met het huidige verkeer en aangepaste wegen. Wil je niet afhankelijk zijn van mobiele data, dan kun je apps als maps.me downloaden. Hiermee kun je gratis en offline navigeren en heb je dus geen fysieke kaarten nodig. 

Slapen in de auto

Het is hartstikke leuk om lokale hotels, motels en B&B te proberen. Hierdoor leer je nieuwe mensen en de cultuur beter kennen, maar het kan ook zomaar zijn dat er geen verblijfplaatsen in de buurt zijn of dat je voor een laag budget weg wilt. Dan kun je ook prima in de auto slapen. Zorg ervoor dat je lekkere dekens en kussen bij hebt en dat je de ramen kunt verduisteren. Tip; check wel eerst of je op de desbetreffende plek in een auto mag overnachten. 

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*