Home > Reistips > Een roadtrip maken? 8 zaken waar je rekening mee moet houden
roadtrip maken

Een roadtrip maken? 8 zaken waar je rekening mee moet houden

Voor de liefhebbers van spontane acties en een vrij gevoel is een roadtrip de ideale vakantie. Een roadtrip verloopt nooit precies zoals gepland en zal je bedoeld of onbedoeld op mooie locaties laten belanden. Wil jij een roadtrip maken? In dit artikel vertellen we je waar je rekening mee moet houden.

1. Het maken van een strikt plan is overbodig

Wanneer je een roadtrip maakt is het niet nodig om een uitgestippeld plan op te stellen. Het leuke aan een roadtrip is immers dat je terecht komt op plaatsen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Kies er daarom voor om alleen na te denken over de steden waar je gaat overnachten en boek eventueel de hotelkamers van tevoren.

2. Zorg voor landkaarten en navigatie

De weg kwijtraken is niet altijd erg, maar om onveilige situaties te voorkomen is het toch belangrijk om de auto te voorzien van landkaarten en/of een navigatiemiddel.

3. Neem niet teveel spullen mee

Roadtrippen in een overvolle auto of bus is niet fijn. Neem daarom niet teveel spullen mee zodat je ook verschillende souvenirs kunt verzamelen als herinnering.

4. Een roadtrip zonder muziek is een echte no-go

Tijdens een roadtrip breng je een groot deel van je tijd door in de auto. Om de reis aangenamer te maken is het beluisteren van jouw favoriete muziek een goed middel. Stel een speciale play-list samen en geniet onderweg van de muziek én het uitzicht.

5. Meng je onder de lokale bevolking

Niets is leuker dan meer te weten komen over de steden en landen waar je je bevindt. Meng je onder de lokale bevolking om leuke feiten te achterhalen en natuurlijk de fijnste restaurantjes te ontdekken.

6. Foto’s en video’s maken is een must

Een roadtrip is niet compleet zonder het maken van mooie foto’s. Je kunt foto’s en video’s maken met je telefoon maar je kunt er ook voor kiezen om een polaroid camera mee te nemen.

7. Houd vrienden en familie op de hoogte

Onbezorgd reizen van stad naar stad is natuurlijk een leuke ervaring maar dit betekent niet dat de thuisblijvers zich geen zorgen maken. Houd je vrienden en familie daarom op de hoogte en laat ze in ieder geval weten waar je overnacht.

8. Vergeet niet om je te verzekeren

Om onverwachte kosten te voorkomen is het handig om van tevoren een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering verzekert je bijvoorbeeld tegen diefstal, ongevallen en medische kosten. Let op: er bestaan verschillende reisverzekeringen. Vergelijk daarom eerst welke verzekering het best bij jou en jouw roadtrip past.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*