Home > Reistips > Op vakantie naar Mauritius? Dit moet je weten
vakantie mauritius tips

Op vakantie naar Mauritius? Dit moet je weten

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 855 km ten oosten van Madagaskar. Het is 1969 km2 groot en er wonen ongeveer 1,3 miljoen inwoners, waarvan 150 duizend in de hoofdstad Port Louis. Het is een prachtig eiland met ruim 150 km aan kustlijn met hagelwitte stranden. Het is daarom niet gek dat veel mensen ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar Mauritius. Ben jij één van deze mensen of heb je een vakantie in Mauritius op het oog? Lees dan snel verder om alles te weten te komen over vakantie vieren op dit prachtige eiland.

Op vakantie naar Mauritius

Wil jij graag op vakantie naar Mauritius? Dan kun je jouw tijd op het eiland op verschillende manieren invullen. De meeste mensen kiezen, door de bijzondere stranden en de rijke onderwaterwereld, voor een strandvakantie of een duikvakantie. Hiernaast kiezen ook veel mensen voor een huwelijksreis of een rondreis op Mauritius.

Het klimaat

Op Mauritius heerst een tropisch klimaat: in de warmste maanden, van januari tot april, kan het 35 °C worden. Vind je dit te warm? Dan kun je er beter voor kiezen om het eiland tussen juli en september te bezoeken. Dan wordt het namelijk niet warmer dan 25 °C. Ook valt er in deze periode het minste regen.

Vliegen naar Mauritius

Goed om te weten: vanuit Nederland kan je niet rechtstreeks een vlucht naar Mauritius boeken. Je kunt uiteraard wel vliegen naar Mauritius, maar dan moet je overstappen op een ander vliegveld. Vanaf Amsterdam, Eindhoven, Maastricht of Rotterdam kun je met een tussenstop vliegen naar Mauritius. Deze tussenstoppen vinden over het algemeen plaats in Johannesburg, Nairobi of Parijs.

Vliegveld van Mauritius

Het grootste en belangrijkste vliegveld van Mauritius is Sir Seewoosagur Ramgoolam International. Dit vliegveld ligt 36 kilometer van de hoofdstad af. Zowel de hoofdstad als de populaire vakantiebestemmingen zijn makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken vanaf het vliegveld.

De stranden

Op Mauritius kun je ruim 150 km aan prachtige zandstranden vinden. Denk hierbij aan wit zand, palmbomen en een helderblauwe zee. Rond het noorden, oosten en westen van het eiland ligt veel koraalrif. Dit zorgt voor een rustige zee zodat je op je gemak kunt zwemmen. De mooiste stranden op Mauritius hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Pereybere
  • Tamarin Bay
  • Belle Mare
  • Pereybere
  • Tamarin Bay

De leukste activiteiten

Wanneer je op vakantie gaat naar Mauritius, is het extra leuk om activiteiten te ondernemen die typerend zijn voor het eiland. Eén van de belangrijke activiteiten op Mauritius is watersport. Duiken, snorkelen, zeilen of surfen: voor iedereen is er wel een geschikte activiteit. Ook is het leuk om de verschillende, traditionele dorpen te bezoeken. Op de markten kun je genieten van het heerlijke eten en de exotische geuren. Onze laatste tip: vergeet niet om een dag voor bezoekje aan de hoofdstad, Mauritius Port Louis, te bewaren.

Veel plezier op vakantie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*