Home > Reisbestemmingen > Europa > Verborgen plekken in Barcelona: 5 tips van een local
verborgen plekken in barcelona

Verborgen plekken in Barcelona: 5 tips van een local

Barcelona wordt dagelijks bezocht door duizenden toeristen die graag de Sagrada Família, het Park Güell en de Gotische wijk willen bezoeken. Maar gelukkig kent de stad nog vele plekken waar je nog nauwelijks of geen toeristen tegenkomt. Local Marta Rubio van HolaBarcelona.nl laat ons vandaag kennis maken met een aantal van deze verborgen plekken!

1. Carrer d’Aiguafreda

Dit voetgangerspad met schattige huizen en tuinen is een mooi voorbeeld van het rurale verleden van de wijk van Horta, dat tot 1904 en onafhankelijk dorp buiten Barcelona was. Maar het Carrer d’Aiguafreda herbergt nog veel meer verborgen schatten: dit was namelijk het adres van de wasvrouwen die tot het begin van de 20ste eeuw de kleding van ziekenhuizen en rijkelui uit Barcelona schoonmaakten. Let dus goed op de oude gebleven wasbakken en waterputten, twee fundamentele elementen om de kleding schoon te maken in de tijden wanneer er geen wasmachines waren!

carrer d'aiguafreda

2. Torre de les Aigües del Besòs

Vanaf het strand Platja Bogatell is deze al mooi in de verte te zien tussen alle nieuwbouw: de oude schoorsteen van Aigües del Besòs. Vroeger was dit de manier om Barcelona van water te voorzien. Nu is de toren niet meer in gebruik maar kan wel worden bezocht op bepaalde tijdstippen begeleid door zeer enthousiaste gidsen. Vanaf boven geniet je uiteraard van een compleet nieuwe blik op de stad.

torre de les aigues del besos

3. Fabra i Coats

De oude textielfabriek van Fabra i Coats, ooit een van de belangrijkste fabrieken in de textielindustrie van Europa, is nu een veelzijdig pand voor creatieve mensen en kunstenaars, die hier hun kantoor hebben. Het complex is heel mooi gerenoveerd met behoud van vele originele details, zoals de brandweerkazerne en het punt van laden en lossen van goederen. Binnen in het centrale gebouw zitten nu de kantoren, maar je kunt ook gewoon rustig rondlopen en zo van heel dichtbij een stukje van het industriële verleden van Barcelona mee maken.

fabra i coats

4. Plaça de Prim

Op dit rustige plein in Poblenou komt het dorps- en vissersverleden van de wijk van Poblenou het beste naar voren. Onder de bomen kun je lekker zitten en de buurtbewoners zien komen en gaan. En als je trek krijgt, dan ga je bij het restaurant Els Pescadors eten, dat uitstekende visgerechten op hun menu heeft staan. ‘Els Pescadors’ betekent niet voor niets ‘de vissers’.

placa di prim

5. Pantà de Vallvidriera

Dit natuurparadijs zit verborgen tussen de bergen van Collserola en behoort tot de wijk Vallvidriera. De sluis zorgde vroeger voor water voor de inwoners van Vallvidriera en is nu een ware oase van rust midden in de natuur. Breng een picknickmandje mee en ga bij het water zitten om van de rust en de natuur te genieten. Vooral doordeweeks is het hier super rustig.

Panta de Vllvidriera

HolaBarcelona.nl is een online gids met tips en informatie over Barcelona geschreven door de local Marta Rubio, geboren en getogen in Barcelona. Op haar website vind je de beste insider tips, local hotspots en de meest interessante bezienswaardigheden van Barcelona. Kortom, dé informatiebron als je Barcelona als een local wilt beleven.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*