Home > Reisbestemmingen > Europa > Unieke motorreis door Bulgarije
harley davidson bulgarije

Unieke motorreis door Bulgarije

De standaard motorroutes door Frankrijk en Duitsland heb je vast al gereden. Neem daarom je motor mee naar Bulgarije. Dan wordt het gegarandeerd een bijzondere motorvakantie. In grote delen van het land is het rustig op de weg en je ziet prachtige natuurgebieden. Hieronder staat beschreven hoe je een motorvakantie in Bulgarije kan organiseren. Voor deze unieke motorreis kun je bijvoorbeeld een Harley-Davidson kopen.

Is een motorvakantie in Bulgarije iets voor mij?

Wanneer je het leuk vind om door groene natuurgebieden te rijden, niet bang bent voor (soms vrij grote) gaten in de weg en als je het leuk vind om af en toe offroad te rijden. Dan is Bulgarije ongetwijfeld een aanrader als bestemming voor jouw motorvakantie. De natuur is er werkelijk prachtig en zal je nog lang bij blijven. Deze route is niet voor beginners.

Van Roemenië naar Bulgarije

Bulgarije heeft vele mooie motorroutes, maar welke wij het uniekst vinden, lees je hier. De weg van het noorden naar Roemenië richting Bulgarije. Op deze route kom je door de prachtige Karpaten. Bovendien kom je ook door de zogeheten Maramures regio. Jij en je motor maken kennis met Sighet, Sighisoara, Brasov en Sibiu. De laatste stad lijkt op Siena, gelegen in Italië. Erg mooi om te zien.

Om bij Bulgarije uit te komen, rijd je vanuit Sibiu door vele bergpassen. Eenmaal daar aangekomen, kun je zelf kiezen welke gebieden je per motor wil ontdekken. Voor deze motorvakantie kun je gerust een aantal dagen uittrekken, want Bulgarije is erg gaaf om te zien.

Praktische tips

Als je op motorvakantie gaat, moet je je altijd goed voorbereiden. Ook heb je de juiste motorkleding nodig. Denk aan Harley-Davidson kleding bijvoorbeeld. Daarom hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet.

Maak gebruik van een papierenkaart en stippel de route uit

Het zal je maar gebeuren. Je raakt je telefoon of oplader kwijt en dan heb je de route niet meer bij de hand. Neem daarom ‘lekker ouderwets’ een papierenkaart mee. Teken ook de route alvast uit. Zo heb je een snel overzicht van de route en hoef je niet zo te zoeken. Een Bulgaarse en Nederlandse kaart zijn aan te raden. Een Nederlandse kaart heb je nodig voor als de bewegwijzering niet zo goed is. En op een Bulgaarse kaart kun je in ieder geval plaatsnamen herkennen.

Bepaal wanneer je de motorvakantie wil inplannen en boek de accommodatie

Ben je van plan om onderweg te kamperen? Kijk dan waar campings op de route zitten. Als je wilt wildkamperen, moet je toestemming hebben van de landeigenaar. Je moet dan wel ‘discreet’ blijven. Doordat dit een vrij vaag begrip is, raden wij je aan gewoon op campings te overnachten.Plan een werkplaatsafspraak in

Voordat je op vakantie gaat, is het slim om je motor te laten controleren. In de bergpassen zijn geen monteurs te vinden. Als je in de grote steden pech hebt, dan red je je wel. Maar in een verlaten omgeving heb je een probleem.

Zorg dat je de Bulgaarse verkeersregels kent

Het zijn bijna dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar er zijn enkele verschillen. Voorkom dat je een verkeersregel overtreed en verdiep je in de verkeersregels.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*