Home > Reisbestemmingen > Europa > De 3 mooiste bestemmingen aan de Middellandse Zee
all inclusive vakantie egypte

De 3 mooiste bestemmingen aan de Middellandse Zee

De Middellandse Zee is een populaire vakantiebestemming en je vindt hier dan ook vele schitterende vakantielanden zoals Griekenland en Turkije. Een vakantie naar de Middellandse Zee is eigenlijk altijd een goed idee. Het hele jaar door is het prachtig weer. In de zomer kun je hoge temperaturen verwachten met weinig neerslag en veel zonuren. Ook in het voor- en najaar is het goed vertoeven in de landen rondom de Middellandse Zee. Tijdens de wintermaanden tref je mildere temperaturen die ideaal zijn als je op zoek bent naar een mooie plek om bij te komen van het Nederlandse weer of om je winterdip van je af te schudden. Dit zijn in onze ogen de 3 mooiste bestemmingen aan de Middellandse Zee.

Alexandrië – Egypte

Alexandrië is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt tijdens het plannen van een vakantie aan de Middellandse Zee, maar deze historische stad biedt zeer afwisselende vakantiemogelijkheden. De stad staat ook wel bekend als “De parel van de Middellandse Zee” en is gesticht door de wereldberoemde Alexander de Grote. Bezoek hier enkele van de imposante historische bezienswaardigheden, waaronder de bibliotheek van Alexandrië, en geniet van de zon op de mooie zandstranden. Een comfortabele manier om Egypte te ontdekken is door een ontspannen All inclusive in Egypte te boeken.

Corsica – Frankrijk

Corsica is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Het Franse eiland heeft mooie stranden in grillige baaien, hoge groen begroeide bergen en indrukwekkende diepe valleien. Zowel aan de kust als in het binnenland is het goed vertoeven. Met een kustlijn van maar liefst 1.000 km zijn er vele opties voor watersporters. Zo kun je hier onder andere prachtig duiken en het heldere en kalme water heeft vele plekken waar het veilig is om te zwemmen met kinderen. Breng ook een bezoek aan een aantal van de mooie bezienswaardigheden, zoals de hoge witte kliffen bij Bonifacio.

Cyprus

Heb jij zin om met een goed boek op het strand te liggen en te genieten van de zon? Dan is een vakantie naar het eiland Cyprus een echte aanrader. Tijdens de zomervakantie is dit een van de meest zonzekere bestemmingen in Europa. Als je kijkt naar het aantal dagen met zon per jaar prijkt Cyprus ook aan de top, met 340 dagen zon. Je hebt een ruime keuze aan verschillende stranden, zo kun je de ene dag naar een mooi kiezelstrand waar je goed kunt snorkelen en de andere dag naar een rustig zandstrand in een verborgen baaitje. Daarnaast kent het eiland een rijke geschiedenis en kun je een groot aantal historische bezienswaardigheden bezoeken. Zo staat Kato Paphos met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*