Home > Reis inspiratie > Verhuizen naar het buitenland
verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland

Velen dromen er wel eens over: verhuizen naar het buitenland. De een wordt aangetrokken door het avontuur, de ander houdt simpelweg van gewoon een beter klimaat. Of je nou naar het verre Oosten vertrekt of naar Zuid-Europa, een aantal dingen moet je op een rijtje hebben voordat je daadwerkelijk uit Nederland vertrekt. Dit artikel zal je helpen om zorgeloos te vertrekken en aan te komen in jou nieuwe thuisland.

De kosten

Een verhuizing naar het buitenland gaat niet zonder slag of stoot. Ga na welke spullen je mee wilt verhuizen naar het buitenland. Voornamelijk grote meubels en onbelangrijke spullen kunnen beter achter worden gelaten. Je kan ze bijvoorbeeld opslaan in een loods tegen betalen, of misschien kun je een aantal meubels kwijt bij vrienden of familie. Daarnaast bestaat natuurlijk ook nog de mogelijkheid om dergelijke spullen te verkopen. Wees daar wel op tijd mee. Het kan namelijk nog wel een poosje duren voordat je alles hebt verkocht. Kan je echt geen afscheid nemen van die spullen? Dan bestaat er de mogelijkheid om ze te verschepen naar het buitenland. Denk daarbij wel aan de kosten. Vaak moeten de spullen in één container. Dat betekent dus dat je niet te veel, maar ook niet te weinig spullen moet verschepen. Anders ben je duur uit. Als laatste, denk ook aan je auto. Deze kan je misschien wel snel verkopen, maar misschien kan je hem net zo goed meenemen. Dat verschilt natuurlijk per land, in Azië is het veel beter om de auto niet mee te nemen, maar in de Verenigde Staten kan het weleens voordeliger zijn. Internationale verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in dergelijke beslissingen en kunnen je met een kosten/baten analyse vertellen hoe jij het meeste bespaard voor jouw verhuizing naar het buitenland.

De douane

Niets is vervelender om erachter te komen dat je net enkele formulieren vergeten bent in te vullen. Ga na, en check dit wellicht dubbel, of je aan alle formaliteiten voldoet en of deze correct zijn ingevuld. Enkele bedrijven zijn hier gespecialiseerd in, en kunnen je een hoop moeite besparen qua uitzoekwerk.

Bespaar moeite

Als je nagaat hoeveel spullen je eigenlijk wel niet mee wilt nemen, begint het emigratie avontuur niet al te florerend. Internationale verhuisbedrijven kunnen helpen met alle facetten zoals inpakken, demonteren, monteren tot aan opknappen van jouw nieuwe woning. Bespaar de moeite en laat het over aan de professionele bedrijven.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*