Home > Reisbestemmingen > Europa > Nederland > De typische toeristenuitjes in Amsterdam
toeristenuitjes Amsterdam

De typische toeristenuitjes in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, heeft veel te bieden voor toeristen. Internationaal staat de stad bekend om zijn liberale beleid betreffende drugs, seks en de typische Amsterdamse coffeeshop, wat vaak zorgt voor een specifiek soort toerisme in de stad. Een treffend voorbeeld is het aantal toeristen dat speciaal voor dit liberale drugsbeleid naar Amsterdam komt, maar hoewel het voor veel toeristen een belangrijke reden is om naar deze liberale stad af te reizen, is er nog veel meer te zien en te doen in Amsterdam. Niet alleen voor de buitenlanders, maar ook voor de Nederlandse locals! 

Amsterdamse grachten

Als u in Amsterdam bent, moet je echt eens de grachten verkennen tijdens een rondvaart door de grachten. Wanneer je langzaam met de boot door de stad heen reist, krijg je een geweldig uitzicht op de vele prachtige bruggen en historische gebouwen. ‘S avonds bevind je je met de vele lichten in een ouderwets sprookje en komt de stad pas echt tot leven. 

Het Anne Frank Huis

Geen toerist die niet van Anne Frank heeft gehoord. Leer meer over het leven van Anne Frank en bezoek het huis waar ze zich verstopte en ze haar wereldberoemde dagboek schreef. Kort na de oorlog werd de Anne Frank Stichting opgericht die het huis behoedde voor de sloop.

De rosse buurt

Ga je naar Amsterdam? Dan moet je toch echt voor één avondje langs deze buurt geweest zijn. Laat je betoveren door de gekleurde lichten en wie weet wel door het vrouwelijk schoon. Niet alleen een erg ‘spannende’ plek, maar ook nog eens onwijs gezellig met vele verschillende café’s en andere uitgaansgelegenheden. Zo bevindt zich hier ook de meest drukbezochte coffeeshop van Amsterdam.

Vondelpark

Dit prachtige stadspark is vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel, waarvan ook een standbeeld in het park te vinden is. Het park wordt naast recreatief gebruik ook vaak gebruikt als dé sportieve route voor de lokale Amsterdammers. Hiernaast vindt je hier jaarlijks vele openluchtconcerten en staat het park bekend om zijn grote vrijmarkt tijdens Koningsdag.

Rijksmuseum

Houd je van kunst en cultuur? Dan mag je dit museum echt niet missen! Het Rijksmuseum staat bekend als één van de belangrijkste en grootste musea van Nederland. Niet alleen imposant van buiten, maar ook zeker van binnen! Neem een kijkje in de meesterzaal en vind daar het hoogtepunt van de museumroute; ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*