Home > Reis inspiratie > 3 originele trouwlocaties in het buitenland
trouwen in het buitenland

3 originele trouwlocaties in het buitenland

Niets zo spannend als het organiseren van je eigen bruiloft. Er moeten immers flink wat keuzes gemaakt worden. Wie nodig je uit? Kies je voor een thema en waar ga je de bruiloft eigenlijk vieren? Wie op zoek is naar originele trouwlocaties, stuit al snel op bijzondere locaties in het buitenland. Een buitenlandse bruiloft is dan ook perfect voor koppels die geen standaard bruiloft willen. Natuurlijk moet je over een behoorlijk budget beschikken om dit te kunnen realiseren, maar ook hiervoor geldt; je kunt een buitenlandse bruiloft zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. In onderstaande overzicht van originele trouwlocaties, hebben we daarom ook een bestemming opgenomen die past binnen een meer bescheiden budget. Let echter wel op: niet elke buitenlandse huwelijksvoltrekking is geldig voor de Nederlandse wet. Controleer vooraf dus goed hoe het zit met de rechtsgeldigheid van je potentiële buitenlandse huwelijk, alvorens je voor de hele familie tickets boekt!

1. Wilson Island Australië

Australië is een mooi en gevarieerd land. Toch zullen veel stellen niet gelijk denken aan ‘down under’ wanneer ze dromen van een sprookjeshuwelijk op een tropisch eiland. Ook in Australië kun je echter je huwelijksvoltrekking op een tropisch eiland laten plaatsvinden. Het onbewoonde Wilson Island, gelegen voor de kust van Australië, is namelijk een fantastische trouwlocatie. Op dit verlaten eiland vind je alles wat je nodig hebt voor geweldige trouwfoto’s: wuivende palmbomen, prachtige flora en fauna en natuurlijk witte zandstranden en helderblauw zeewater. Het eiland geeft je de mogelijkheid om met je beste vrienden en meest dierbare familieleden in alle rust van jullie huwelijk te genieten. Het aantal genodigden zal echter wel beperkt moeten zijn: het eiland beschikt enkel over zes luxueuze tenten. Vanuit deze comfortabele safaritenten heb je wel een prachtig uitzicht over het Great Barrier Reef. Natuurlijk hangt aan het afhuren van dit bijzondere eiland wel een stevig prijskaartje. Een onvergetelijk huwelijk op een super speciale trouwlocatie is dan echter wel gegarandeerd!

2. Out of the box: trouwen in een Belgisch bos

Niet elke bijzondere buitenlandse trouwlocatie ligt op 17 uur vliegen. Verrassende trouwlocaties vind je namelijk ook bij onze zuiderburen! In België heb je de mogelijkheid om een sprookjesachtige buitenbruiloft te laten organiseren in het bos. Zo kun jij bijvoorbeeld je huwelijk laten voltrekken in de Ardennen of in een geheime tuin bij Kapellen. Het fijne van een dergelijke buitenbruiloft is dat je meestal niet aan veel regeltjes gebonden bent. Zo kun je helemaal losgaan met de styling en de muzikale aankleding. Huur bijvoorbeeld een band in die past bij je thema of zorg voor nog meer sfeer door een DJ met saxofonist in te huren. Wedden dat jouw gasten deze bijzondere bruiloft niet snel zullen vergeten?

3. Trouwen op tropisch Hawaï

Natuurlijk kunnen we ook Hawaï niet vergeten in dit rijtje van bijzondere buitenlandse trouwlocaties. Wie voldoende tijd en budget heeft om af te reizen naar deze tropische bestemming, zal hier ongetwijfeld een droomhuwelijk krijgen. Niets zo romantisch als deze paradijselijke plek. Wie echt wil uitpakken kan kiezen voor een trouwlocatie op een privé strand. Voor een fractie van de kosten kun je echter ook een bijzondere huwelijksvoltrekking realiseren op een openbaar strand. Online vind je diverse complete arrangementen.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*