Home > Reisbestemmingen > Afrika > Een rondreis door Zuid-Afrika? Zorg voor deze 5 voorbereidingen!
Een rondreis door zuid-afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika? Zorg voor deze 5 voorbereidingen!

Prachtige landschappen, The Big Five en eindeloze nieuwe ervaringen: een rondreis door Zuid-Afrika is dé perfecte manier om één te worden met de natuur. Is de reis al geboekt? Dan kan het verzamelen van informatie en het uitstippelen van de route beginnen! Hiernaast moet je er tevens voor zorgen dat je de belangrijkste voorbereidingen treft. In dit artikel vertellen we meer over vijf belangrijke zaken die je  moet regelen, zodat je optimaal kunt genieten van de reis!

1. Maak je reisdocumenten in orde

Wanneer je reisdocumenten niet in orde zijn, kom je helaas niet ver. Voor de reis naar Zuid-Afrika heb je een geldig Nederlands paspoort nodig, die na vertrek uit Nederland nog minimaal 30 dagen geldig is. Ook moeten er nog twee lege bladzijden inzitten voor stempels. Goed om te weten: wanneer je niet langer dan 90 dagen blijft, heb je geen visum nodig. Bezit je een andere nationaliteit? Informeer dan bij de Ambassade van Zuid-Afrika voor afwijkende regels en afspraken.

2. Houd rekening met de elektriciteit

Als je dan toch bent begonnen met de voorbereidingen van de reis, is het ook handig om alvast rekening te houden met de elektriciteit. Het voltage in Zuid-Afrika wisselt namelijk van plaats tot plaats, van 110 tot 250 volt. Hiervoor heb je een 3-potige verloopstekker (met ronde poten) nodig, die alleen in Zuid-Afrika wordt gebruikt. Deze kun je het best daar kopen, bijvoorbeeld in een supermarkt.

3. Let op de inentingen

Voor een reis naar Zuid-Afrika zijn inentingen niet verplicht, al worden ze wel aangeraden. Neem ruim van tevoren contact op met je huisarts of de GGD. Dit zodat zij je kunnen informeren over de beste voorzorgsmaatregelen. Het best kun je dit twee maanden voor vertrek doen. Tip: je kunt op de website van GGD Reisvaccinaties meer informatie vinden over dit onderwerp.

4. Maak een checklist voor je koffer

Om er zeker van te zijn dat je niks belangrijks vergeet, is het handig om op tijd te beginnen met het maken van een checklist voor je koffer en/of rugtas. Houd rekening met het aantal dagen dat je van huis bent en verschillende weersomstandigheden. Verder moet je ook belangrijke items zoals je laptop, opladers of camera noteren op de checklist. Wij hebben alvast een steuntje voor je gemaakt met deze paklijst Zuid-Afrika.

5. Zorg voor vervoer naar de luchthaven

Denk ook na over hoe je naar de luchthaven reist: word je gebracht, ga je met de trein of  met je eigen auto? Wanneer je met de auto naar de luchthaven gaat, is het handig om van tevoren (én op tijd) een parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder je de parkeerplaats reserveert, hoe meer kosten je bespaart.

Alvast veel plezier tijdens de rondreis door Zuid-Afrika!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*